Ο Ανασφάλιστος διερωτάται για τις Επικουρικές

Επιφυλακτική είναι η στήλη του Ανασφάλιστου για τις Επικουρικές συντάξεις και το τρόπο που θα γίνουν οι αλλαγές. Η στήλη αναρωτιέται αν οι αλλαγές που θα γίνουν θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση των τριών πυλώνων ασφάλισης όπως ακούγεται ή και πάλι κάπου θα σκαλώσουν οι διαδικασίες. Θυμάστε τι έγινε επί εποχή Γιαννίτση;

Στις Συμπληγάδες Πέτρες το συνταξιοδοτικό

Ο δεύτερος πυλώνας που τον μεταφράζουμε ως ατομικό κουμπαρά που μένει στο όνομα του ασφαλισμένου λύνει πολλά προβλήματα. Στο σύστημα αυτό θα έχουν δικαίωμα να περάσουν οι νεοεισερχόμενοι στην ασφάλιση, διαφορετικά αλίμονο θα περάσουμε στην εποχή των τελείως άδειων ταμείων. Ποιο θα είναι το ύψος των μόνιμων εισφορών;

Ο Ανασφάλιστος ακόμα διερωτάται το πώς θα γίνει το πέρασμα αφού ακόμα μελέτες και έρευνες δεν έχουν υπάρξει που να αποτυπώνουν με σαφήνεια το “χάρτη” της Ελληνικής κοινωνίας.

Διαβούλευση για σχέδιο και τρόπους σταδιακής μετάβασης θέλει να δει και η ασφαλιστική αγορά για να μπορέσει να στηρίξει το εγχείρημα που η στήλη από την αρχή έχει στηρίξει.

Σίγουρα η αγορά ανοίγει προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι δράσεις και τα βήματα η αγορά ζητά να είναι πολύ προσεκτικά για να μπουν τα θεμέλια και να καταφέρουμε να συσσωρεύσουμε πόρους. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ο,τι άλλο είναι δευτερεύον και στην περίπτωση μας περιττεύει.

Ο Ανασφάλιστος ο οποίος στηρίζει τα συμαζέματα όπως και αυτό που έγινε με τις συντάξεις αναμένει τα επόμενα βήματα στο προσεχές πολύ άμεσο μέλλον για να μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Διαβάστε:

Η επικουρική ασφάλιση, ο ατομικός κουμπαράς…και ο ελκυστικός 2ος πυλώνας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*