Munich Re, επιγραφή, κτίριο

Αύξηση 36% στα κέρδη β’ τριμήνου της Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αύξηση 36% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου –που διαμορφώθηκαν στα 993 εκατ. ευρώ, έναντι 724 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν- ανακοίνωσε ο γερμανικός αντασφαλιστικός όμιλος Munich Re.

Βασικοί καταλύτες για την αυξημένη κερδοφορία ήταν οι χαμηλές αιτήσεις αποζημιώσεων για μεγάλες φυσικές καταστροφές αλλά και η απελευθέρωση κεφαλαίων από το αποθεματικό για ζημίες προηγούμενων ετών.

Τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα του ομίλου σημείωσαν αύξηση 5,5% και ανήλθαν στα 11,8 δις. ευρώ, έναντι 11,2 δις. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Σημειώνεται ότι η Munich Re είχε προαναγγείλει ότι η κερδοφορία της για το β’ τρίμηνο του έτους θα προσέγγιζε το 1 δις. ευρώ. Η εταιρεία διατήρησε τον στόχο της για καθαρά κέρδη της τάξης των 2,5 δις. ευρώ για τη φετινή χρήση και 2,8 δις. ευρώ για το 2020.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Joachim Wenning, “Είμαστε ενθουσιασμένοι που πετύχαμε την καλύτερη τριμηνιαία επίδοσή μας εδώ και τέσσερα χρόνια. Η Munich Re είναι εντός των στόχων της, τόσο από στρατηγικής όσο και από χρηματοοικονομικής πλευράς».

Η Munich Re –και ο (αντ)ασφαλιστικός κλάδος γενικότερα- βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης από τις μεγάλες φυσικές καταστροφές του 2017 και του 2018. Ειδικά οι αντασφαλιστικές εταιρείες βρέθηκαν υπό πίεση τα τελευταία χρόνια λόγω της πτωτικής τάσης των αντασφαλίστρων, σε περιβάλλον οξύτατου ανταγωνισμού.

Ο συνδυασμένος δείκτης της Munich Re στον κλάδο περιουσίας-ατυχημάτων βελτιώθηκε στο 87,7% το β’ τρίμηνο του έτους, έναντι 102% έναν χρόνο πριν, υποδεικνύοντας την ενίσχυση της κερδοφορίας της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*