Νέο αντασφαλιστικό βραχίονα συστήνει η AIG

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τις αντασφαλιστικές της δραστηριότητες –που μέχρι σήμερα ασκούνταν από τη Validus Re, την AlphaCat και την Talbot Treaty– συγκεντρώνει σε έναν ενιαίο βραχίονα ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος AIG.

Η AIG Re θα έχει την έδρα της στις Βερμούδες και θα τεθεί υπό την εποπτεία του προερχόμενου από τη Marsh Christopher Schaper, που αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος από την 1η Ιουλίου.

Ο κ. Schaper –που θα υπάγεται στον Peter Zaffino, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του κλάδου γενικών ασφαλίσεων της AIG και γενικό εκτελεστικό διευθυντή- θα επιβλέπει την εκτέλεση της στρατηγικής του ομίλου στις αντασφάλειες, με έμφαση στην ανάπτυξη και διανομή καινοτόμων λύσεων στους πελάτες της AIG σε όλο τον κόσμο.

“Καθώς εντείνουμε τις προσπαθειές μας να αναδειχθεί η AIG σε leader της αντασφαλιστικής αγοράς, ο Chris (Schaper) θα ηγηθεί της επιχείρησης δημιουργίας νέων «δεξαμενών» ρίσκου και της αξιοποίησης των εναλλακτικών κεφαλαίων, παράγοντας αξία για τους πελάτες μας», δήλωσε ο κ. Zaffino.

Ο νέος επικεφαλής της AIG Re είπε ότ είναι πολύ χαρούμενος που γίνεται μέλος της διοικητικής ομάδας της AIG καθώς ο όμιλος εστιάζει σε νέες ευκαιρίες, στην αριστεία στο underwriting και στην διασπορά των δραστηριοτήτων του στη διεθνή αγορά.

«Προσβλέπω σε στενή συνεργασία με τις ομάδες των Validus Re, AlphaCat και Talbot, καθώς θέτουμε την AIG Re σε τροχιά δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων για τους πελάτες και τους εταίρους μας και ανάληψης νέων πρωτοβουλιών καθώς ενισχύουμε το προφίλ μας διεθνώς», κατέληξε ο κ. Schaper.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*