Σε Κύπρο και Ελβετία επεκτείνεται η έρευνα για την Commercial

Στην Κύπρο αναμένεται να μεταβεί έως το τέλος της εβδομάδας ο Επόπτης εκκαθαριστής της Commercial Value κ. Κώστας Βλαχογιάννης, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την αποτίμηση της εταιρίας, ενώ επόμενος σταθμός του ταξιδιού αναμένεται να είναι η Ελβετία, στην οποία αναμένεται να μεταβεί ο Επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής κ. Γιάννης Παντελίδης

Στόχος των διαδοχικών ταξιδιών είναι η συνεργασία με τις εποπτικές αρχές για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της μεταφοράς κεφαλαίων που έχει πραγματοποιήσει ο βασικός μέτοχος της Commercial Value, η Advantage Capital Holdings, η οποία φέρεται να έχει αποσπάσει από τη θυγατρική της, ποσά άνω των 60 εκατ. ευρώ. 

Από αυτά ένα μέρος που υπολογίζεται άνω των 45 εκατ. ευρώ έχουν μεταφερθεί στην Κύπρο και στη συνέχεια στη Ρουμανία για την αγορά οικοπέδων, ενώ άγνωστη είναι η τύχη και των 15 εκατ. ευρώ περίπου  που έχουν μεταφερθεί στην Credit Swiss με τη μορφή προθεσμιακής κατάθεσης. 

Την ίδια στιγμή η πρώτη αποτίμηση της εταιρείας στην οποία έχει προχωρήσει ο Επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής, ανεβάζει τη μαύρη τρύπα της Commercial Value στα 140 εκατ. ευρώ, έλλειμμα που είναι σχεδόν διπλάσιο σχεδόν των αρχικών εκτιμήσεων, που έκανε λόγο για 80 εκατ. ευρώ. 

Το πραγματικό πάντως έλλειμμα που θα προκύψει είναι αποτέλεσμα συνυπολογισμού και των περιουσιακών της στοιχείων της εταιρείας και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα περιοριστεί σημαντικά με βάση την περιουσιακή κατάσταση της Commercial Value. 

Οι προσδοκίες σ τρέφονται κυρίως στα ακίνητα που διαθέτει η εταιρεία, η αντικειμενική αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντική παράμετρος είναι και η πραγματική αξία των λοιπών επενδύσεων, που αναμένεται να έχει προσδιοριστεί έως το τέλος του μήνα. 

Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα αναμένεται να έχει σχηματιστεί στις αρχές Μαίου, οπότε και εκτιμάται ότι ο Επόπτης Χαρτοφυλακίου θα είναι σε θέση να κάνει την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου ζωής της εταιρείας σε άλλες εταιρίες του κλάδου.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*