Την Πέμπτη εκλέγεται ο νέος πρόεδρος της ΕΑΕΕ

Νέο Πρόεδρο εκλέγει την Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, οπότε και συγκροτείται σε σώμα, ώστε να επανέλθει στα κοινά της ασφαλιστικής αγοράς, με σκοπό τη διενέργεια παρεμβάσεων για μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου.

Για τη θέση του Προέδρου προαλείφεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Μίνος Μωυσής, ο οποίος χθες εξελέγη νέο μέλος της διοίκησης της Ένωσης.

Για τη συμπλήρωση της κενής θέσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ, που δημιουργήθηκε μετά την παραίτηση του κ. Δούκα Παλαιολόγου, διενεργήθηκαν συμπληρωματικές αρχαιρεσίες, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες ψήφισαν και για την κάλυψη μίας κενής θέσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΑΕΕ.

Τη θέση αυτή κάλυψε ο κ. Γιάννης Αθανασίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Μωυσής ήταν ο μόνος υποψήφιος ως νέο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης. Κατά τις αρχαιρεσίες της Δευτέρας εκπροσωπήθηκαν 3.698 ψήφοι σε σύνολο 4.034, ενώ ψήφισαν 48 εταιρείες μέλη της Ένωσης.

Το έργο του νέου προέδρου της Ένωσης, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο. Προς επίλυση εκκρεμούν πολλά και σοβαρά ζητήματα, με πρώτο και βασικότερο, σε αυτή τη φάση, το θέμα που έχει ανακύψει με τη συγκρότηση Εγγυητικού Κεφαλαίου κλάδου Ζωής, για το οποίο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή.

 Προσχέδιο του νομοσχέδιο έχει ήδη θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Στη νομοθετική της πρόταση η κυβέρνηση συμπεριέλαβε και τη μεταφορά της εποπτείας από την Επ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*