Οι ασφαλιστές σε δράση για το πλαίσιο των πράσινων επενδύσεων

Οι πράσινες επενδύσεις καθίστανται κινητήριος μοχλός της οικονομίας και των ασφαλειών. Υπόσχονται υψηλές βιώσιμες αποδόσεις, λύνοντας τα χέρια των ασφαλιστών, οι οποίοι αναζητούν διεξόδους για να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει το πλαίσιο λειτουργίας ποντάροντας εν πολλοίς στους ασφαλιστές για την προώθηση τους στην αγορά.

Της Ελενας Ερμείδου

Το μέλλον των ασφαλιστών που θα διαχειρίζονται τις πράσινες επενδύσεις περιφρουρεί η Insurance Europe με παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση του επενδυτικού πλαισίου των πράσινων προϊόντων. Η Insurance Europe χτες δημοσίευσε την απάντηση της σε διαβούλευση που έθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της για την τοποθέτηση του οικολογικού σήματος της ΕΕ «Ecolabel» στα χρηματοοικονομικά προϊόντα λιανικής.

Διαβάστε:

Πώς θα πάρουν 90 τρισ. οι ασφαλιστικές

Ελάχιστα επενδυτικά προϊόντα με βάση την ασφάλιση χαρακτηρίζονται πράσινα ή βιώσιμα, στο πλαίσιο αυτό η Insurance Europe προειδοποιεί ότι περιορίζοντας τα κριτήρια πολύ λίγα χρηματοοικονομικά προϊόντα θα πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το σήμα Ecolabel.

Η Ομοσπονδία προτείνει η ανάπτυξη του σήματος να ευθυγραμμιστεί με άλλους φακέλους σχετικά με τη βιωσιμότητα καθώς οι αντιφατικές ή οι διπλές διατάξεις θα επιδράσουν δυσμενώς τόσο στους παρόχους όσο και στου καταναλωτές.

Σημαντικό είναι επίσης  το γεγονός ότι το οικολογικό σήμα έχει αναπτυχθεί ταυτόχρονα για όλα τα επενδυτικά προϊόντα και τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα PRIIP και δεν θα πρέπει να ευνοηθεί μόνο ένα υποσύνολο αυτών όπως είναι οι ΟΣΕΚΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*