Ξεκίνησαν ατύπως οι διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΑΕΕ

Αρχίζουν ατύπως από σήμερα οι ζυμώσεις στους κόλπους της ασφαλιστικής αγοράς για το ποιος θα διαδεχθεί τον κ. Δούκα Παλαιολόγο στη θέση του προέδρου της ΕΑΕΕ

Επισήμως βέβαια ο κ. Παλαιολόγος δεν έχει υποβάλλει την παραίτησή του, ωστόσο φέρεται να έχει δηλώσει σε συνεργάτες και συναδέλφους του, την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ΕΑΕΕ μετά την αποχώρησή του από την Εθνική Ασφαλιστική.

Έτσι λοιπόν τα στελέχη της αγοράς έχουν αρχίσει ήδη να συζητούν και να διαβουλεύονται για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Ένωσης. 

Εφόσον ο κ. Παλαιολόγος παραιτηθεί, θα συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του θα συγκαλέσει γενική συνέλευση, προκειμένου να εκλεγεί ένα ακόμη μέλος για τη διοίκηση της ΕΑΕΕ και αμέσως μετά το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο προεδρείο.

Βασικό ερώτημα είναι εάν ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Μωυσύς θα θέσει υποψηφιότητα για την κενή θέση  στο δ.σ. της ΕΑΕΕ. 

Όλο το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώνεται στο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΑΕΕ. Μένει να δούμε βέβαια εάν η Ένωση θα κινηθεί γρήγορα εκλέγοντας νέο πρόεδρο πριν το υπουργείο Οικονομικών καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την μεταφορά της εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς στην ΤτΕ και την ίδρυση του Εγγυητικού Κεφαλαίου για τον κλάδο ζωής.
  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*