Ε.Α.Β.Ε.: Υπέρ της εποπτείας από την Τράπεζα Ελλάδος

Το πέρασμα της εποπτείας του χώρου των ασφαλίσεων στην Τράπεζα της Ελλάδος, χαρακτηρίζεται με σχετική ανακοίνωση από την Ένωση Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος, ως ορθή και επιβεβλημένη  απόφαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ορθή και επιβεβλημένη Η Ένωση Ασφαλιστών Βορείου Ελλάδος τάσσεται υπέρ της εποπτείας των ασφαλίσεων από την κεντρική τράπεζα της χώρας

Ορθή και επιβεβλημένη είναι η απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει την εποπτεία των Ασφαλίσεων στην Τράπεζα Ελλάδος. Και μόνον το εφεύρημα να ιδρυθεί Επιτροπή, στην διοίκηση της οποίας συμμετείχαν και εκπρόσωποι των ελεγχόμενων επί τετραετία, δηλαδή ταυτοπροσωπία ελέγχοντος και ελεγχόμενου, επέβαλε την από ετών κατάργηση του εφευρήματος αυτού και την υπαγωγή στην αξιόπιστη και έγκυρη Τράπεζα Ελλάδος, που γνωρίζει και ασκεί άριστο εποπτικό έργο στον χρηματοοικονομικό χώρο, με πολύ καλή εμπειρία και γνώση της οικονομικής επιφάνειας κάθε ασφαλιστικής επιχείρησης από πολλών δεκαετιών.

Κατανοητά βέβαια και τα θιγόμενα συμφέροντα στον ανταγωνισμό, αλλά κάποτε τα προνόμια και οι εναρμονισμένες πρακτικές καταργούνται προς όφελος των καταναλωτών και των ικανών να σταθούν χωρίς εφευρήματα στην ελεύθερη αγορά.

Αν μάλιστα καταργηθεί υπέρ των ασφαλιζομένων η μέχρι τώρα και από τους ελεγχόμενους υποχρεωτική εισφορά επί του κύκλου των ασφαλίστρων, για την λειτουργία του ελέγχοντα και αποκεντρωθεί ο έλεγχος ανά κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε όλη την χώρα, τότε πολλά και αισιόδοξα για την πορεία του Θεσμού των Ιδιωτικών Ασφαλίσεων και την εθνική οικονομία μπορεί να προκύψουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*