Γ. Πλωμαρίτης: Η Interamerican ετοιμάζει νέα πλατφόρμα ομαδικών ασφαλίσεων

Στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές  αποδίδει την εντυπωσιακή ανάπτυξη των ομαδικών ασφαλίσεων της εταιρίας καθώς και την διεύρυνση των συνεργασιών μας με μεσίτες και πράκτορες ο Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων & Corporate Business της Interamerican Γιώργος Πλωμαρίτης διευκρινίζοντας ότι η Interamerican θα εντατικοποιήσει την εκπαίδευση στις ομαδικές ασφαλίσεις  προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της εταιρίας  για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες.

Δηλώνει ότι η Ασφαλιστική θα επενδύσει ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία δημιουργώντας μία νέα πλατφόρμα διαχείρισης και εξυπηρέτησης ομαδικών συμβολαίων μέσω της οποίας θα αναβαθμισθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους.

 Συνέντευξη στην Ελενα Ερμείδου

 

  • Τα ομαδικά ασφαλιστήρια είναι δέλεαρ για τον εργαζόμενο ή για τον εργοδότη;  Πότε υπολογίζονται ως εισόδημα; φορολογούνται;

Η ομαδική ασφάλιση αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική παροχή για τον εργαζόμενο -μετά την μισθοδοσία- καθώς απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα και την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών της ιδιωτικής ασφάλισης, ενώ  συμπληρώνει τις παροχές του κοινωνικού φορέα. Παράλληλα, ο εργαζόμενος καταλαβαίνει ότι η εταιρία του αναγνωρίζει τις υπηρεσίες του και αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις δύσκολες και ανεπιθύμητες καταστάσεις.

 

Από την πλευρά της επιχείρησης η ομαδική ασφάλιση αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.  Η επιχείρηση, μπορεί με σχετικά μικρό κόστος, να ενισχύσει τους ανθρώπους της , να ενδυναμώσει τη σχέση μαζί τους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μέσα σε ένα καλό εργασιακό κλίμα όλοι εργάζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

 

Παράλληλα, τα ασφάλιστρα των ομαδικών προγραμμάτων ζωής & υγείας εκπίπτουν για την επιχείρηση έως του ποσού των € 1.500 κατ’ άτομο ετησίως, ποσού ιδιαιτέρως υψηλού για ομαδική ασφάλιση όπου το μέσο κόστος δεν ξεπερνά τα € 500 κατ’ έτος.

 

Ακόμα,  σύμφωνα με το Νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που είναι σε ισχύ από 1/1/2014, οι εισφορές του εργοδότη για ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, εκπίπτουν πλήρως από το φορολογητέο εισόδημα. Το ίδιο ισχύει και για τις εισφορές του εργαζόμενου, καθιστώντας τα Ομαδικά Προγράμματα Ασφάλισης ιδιαίτερα ελκυστική παροχή για το ανθρώπινο δυναμικό.

 

  • Ποιες είναι σήμερα οι τάσεις στις ομαδικές ασφαλίσεις, με τι ρυθμούς κινούνται στην αγορά; (παραγωγή, αποζημιώσεις)

 

Στο σημερινό περιβάλλον οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αναμφισβήτητα η κρίση δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις έμμεσες παροχές, όπως είναι η Ομαδική ασφάλιση.

 

Ωστόσο οι επιχειρήσεις αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα και την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η Ομαδική ασφάλιση, διατηρούν τα ασφαλιστήριά τους, καθώς πέραν των άλλων λειτουργούν και αντισταθμιστικά έναντι των οικονομικών απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι. Ορισμένες επιχειρήσεις που έχουν υποστεί μεγαλύτερη πίεση, προχωρούν σε τροποποιήσεις των παροχών, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να διατηρήσουν το πρόγραμμα,  αντιλαμβανόμενοι τη σπουδαιότητα και την προστιθέμενη αξία του.

 

Το γεγονός ότι παρ’ όλη την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση οι ομαδικές ασφαλίσεις κερδίζουν καθημερινά έδαφος έρχεται να το επιβεβαιώσει και η έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση κατά την τελευταία 2ετία στην αναλογία των ασφαλίσεων εργαζομένων σε προγράμματα ζωής και υγείας αλλά και σύνταξης.

 

  • Τι παροχές πρέπει να περιλαμβάνει ένα ομαδικό ασφαλιστήριο; Πώς καθορίζονται οι και από πού εξαρτώνται τα ποσά ασφάλισης,

Τα ομαδικά προγράμματα συνήθως περιλαμβάνουν καλύψεις που αφορούν την προστασία του εργαζομένου και της οικογένειας του από απρόβλεπτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις, όπως απώλεια ζωής, ανικανότητες, απώλεια εισοδήματος, Νοσοκομειακή και πρωτοβάθμια  περίθαλψη καθώς και σύνταξη.

Τα ομαδικά προγράμματα «χτίζονται» σε συνεργασία με την εκάστοτε επιχείρηση προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της και σε συνδυασμό με το διαθέσιμο budget. Τα ποσά ασφάλισης λοιπόν είναι συνάρτηση των παραπάνω παραγόντων.

Παράλληλα, στα Ομαδικά προγράμματα παρέχεται η δυνατότητα διεύρυνσης των καλύψεων και των παροχών και για τα μέλη της οικογένειας των εργαζομένων με πολύ χαμηλό κόστος. Έτσι όλη η οικογένεια απολαμβάνει τα οφέλη της ασφάλισης αφού τους δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνουν παροχές υψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος ιδιαίτερα σε μία εποχή όπου η Κοινωνική ασφάλιση αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

 

  • Ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις και πως οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την νέα τεχνολογία;

Η Interamerican έχει τη δυνατότητα να προτείνει λύσεις που καλύπτουν κάθε πλευρά και τομέα λειτουργίας  μιας επιχείρησης.

 

Στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας μας με τους corporate πελάτες μας έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε επιπλέον προνόμια σε τιμές και καλύψεις στους εργαζόμενους, πέραν και πλέον των ομαδικών ασφαλιστηρίων, παρέχοντας παράλληλα μοναδικές υπηρεσίες.

 

Η εταιρία μας ήταν και είναι πάντα πρωτοπόρα όσον αφορά τις τεχνολογικές εξελίξεις μιας και στο DNA μας είναι η καινοτομία και η επιθυμία να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας ασφαλέστερη και καλύτερη και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 

Στις ομαδικές ασφαλίσεις επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία δημιουργώντας μία νέα πλατφόρμα διαχείρισης και εξυπηρέτησης ομαδικών συμβολαίων μέσω της οποίας θα αναβαθμισθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας, ενώ ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιήσουμε τη διαχείριση για τις επιχειρήσεις-πελάτες μας.

 

Κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας θα είναι η 24ωρη ενημέρωση του ασφαλισμένου για το πρόγραμμα του, τις διαδικασίες αποζημίωσης, καθοδήγηση για ιατρικά θέματα, πληροφορίες για το εκτεταμένο δίκτυο ιατρών-διαγνωστικών κέντρων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων, η άμεση αποζημίωση και βεβαίως ειδικά προνόμια και προσφορές και σε άλλα ασφαλιστικά προϊόντα της εταιρίας μας

 

  • Ο τιμολογιακός ανταγωνισμός είναι ισχυρός στο κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις στη χώρα μας, οι οποίες προχωρούν σε περικοπές δαπανών επηρεάζοντας κάποιες φορές και τα ομαδικά ασφαλιστήρια. Ο παράγοντας κόστος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πλέον στην επιλογή ασφαλιστικής εταιρίας από μία επιχείρηση.

 

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες σε συνδυασμό με έξτρα παροχές για τους εργαζόμενους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση αποτελεί  τον ιδανικό συνδυασμό για μία επιχείρηση που πιέζεται να συμπιέσει το κόστος της ασφάλισης αλλά επιθυμεί ταυτόχρονα να παρέχει στο προσωπικό της τη δυνατότητα να απολαύσει τα οφέλη της ιδιωτικής ασφάλισης.

  • Τι στρατηγική ακολουθείται για την ανάπτυξη των ομαδικών πωλήσεων σας; (διαμεσολάβηση, δίκτυο πωλήσεων);

 

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη των ομαδικών ασφαλίσεων της εταιρίας μας τα τελευταία χρόνια προέρχεται από την ολοένα αυξανόμενη ενασχόληση με τις ομαδικές ασφαλίσεων  των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της εταιρίας μας καθώς και την διεύρυνση των συνεργασιών μας με μεσίτες και πράκτορες.

 

Αναφορικά με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της εταιρίας μας θα εντατικοποιήσουμε την εκπαίδευση-ενημέρωση στις ομαδικές ασφαλίσεις προκειμένου να προσελκύσουμε περισσότερους οι οποίοι θα βάλουν στην καθημερινότητά τους την ενασχόληση με τις ομαδικές ασφαλίσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι τα οφέλη που προκύπτουν από τις ομαδικές ασφαλίσεις πέραν των αμοιβών, προέρχονται και από cross selling άλλων προϊόντων στους ασφαλισμένους ενός ομαδικού προγράμματος.

 

  • Πιστεύετε ότι χρειάζεται έξτρα εκπαίδευση για την διανομή ομαδικών ασφαλιστηρίων;

 

Το κύριο χαρακτηριστικό των ομαδικών ασφαλιστηρίων είναι ότι είναι tailor made, δηλαδή προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε πελάτη. Η κατανόηση των αναγκών του corporate πελάτη και ο σχεδιασμός του αντίστοιχου ομαδικού προγράμματος απαιτεί βαθιά γνώση και εμπειρία.

 

Παράλληλα οι τεχνικές πωλήσεων που απαιτούνται για την προσέγγιση και διαπραγμάτευση ενός τόσο ιδιαίτερου προγράμματος με το αρμόδιο στέλεχος μίας επιχείρησης, είναι διαφορετικές από αυτές που θα απαιτούνταν για παράδειγμα για ένα ατομικό ασφαλιστήριο.

 

Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι χρειάζεται έξτρα εκπαίδευση ούτως ώστε ο συνεργάτης να αποκτήσει τη γνώση, η οποία θα τον βοηθήσει να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στο χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων και να εξασφαλίσει ένα σεβαστό εισόδημα.

 

  • Ποια είναι τα ισχυρότερα κανάλια διανομής

Στις μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις πολυεθνικές τα ομαδικά ασφαλιστήρια συνάπτονται ως επί το πλείστον είτε με μεσιτικά γραφεία ή απ’ ευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρίες και λιγότερο με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Αντίθετα στις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις όπου οι σχέσεις είναι πιο προσωπικές εμπλέκονται περισσότερο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

 

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών με στοιχεία 2017, τα ομαδικά προγράμματα Ζωής & Υγείας έχουν συναφθεί με τη διαμεσολάβηση ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μη αποκλειστικής συνεργασίας κατά 38,4%, απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρίες κατά 33,9% και μέσω ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αποκλειστικής συνεργασίας κατά 23,2%. Όσον αφορά τα ομαδικά Συνταξιοδοτικά προγράμματα προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό 62,8% έχουν συναφθεί απευθείας με την ασφαλιστική εταιρία, το 19,5% μέσω ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μη αποκλειστικής συνεργασίας και το 16,1% μέσω ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αποκλειστικής συνεργασίας.

  • Τι υποδομές παρέχετε στους ασφαλισμένους σας;

Ιδιαίτερα στο χώρο της Υγείας, η INTERAMERICAN είναι η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία που έχει επενδύσει σε ιδιόκτητες υποδομές και επενδύει συνεχώς, ενώ έχει δημιουργήσει το πρώτο ιδιωτικό σύστημα Υγείας στην Ελλάδα, που δίνει πρόσβαση σε ένα ευρύτατο δίκτυο γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

Το νέο Medifirst στον Παράδεισο Αμαρουσίου είναι η νέα μονάδα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας η οποία ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ιδιόκτητων υποδομών που διαθέτει η Interamerican, ως προστιθέμενη αξία στο μοναδικό σύστημα υγείας MEDISYSTEM που η εταιρεία έχει αναπτύξει εδώ και είκοσι χρόνια.

 

Παράλληλα η Αθηναϊκή Mediclinic αποτελεί μια σύγχρονη διαγνωστική, χειρουργική, θεραπευτική και νοσηλευτική μονάδα, η οποία διαθέτει Πιστοποιητικό Διασφάλισης Ποιότητας και Ασφάλειας Υπηρεσιών Υγείας. Η Interamerican έχει επενδύσει σημαντικά ποσά κατά τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των λειτουργικών συστημάτων της κλινικής.

 

Πέραν όμως των ιδιόκτητων υποδομών, η Interamerican συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας διαθέτοντας ένα μεγάλο πανελλαδικό Δίκτυο Υγείας που διαθέτει στους ασφαλισμένους της ενισχύοντας, έτσι, σημαντικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας στον ιδιαίτερα αναπτυσσόμενο ασφαλιστικό κλάδο υγείας.

 

Επίσης η μοναδική υπηρεσία της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας αποτελεί το best seller των προϊόντων μας και προσφέρει όλο το 24ωρο και σε όλα τα μέρη του κόσμου μια σειρά υπηρεσιών που ξεκινούν από ιατρικές συμβουλές και με αποκορύφωμα την υγειονομική μεταφορά συμπληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασφάλιση υγείας, ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξασφαλίσουν μια δεύτερη ιατρική γνώμη από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γιατρών Βest doctors.

 

  • Έχετε κάτι να προσθέσετε;

Η Interamerican σήμερα, παρέχει μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα, δίνοντάς τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αξιοποιήσουν πλήρως αυτή την τόσο σημαντική επένδυση ανάπτυξης για την επιχείρησή τους.

 

Στο χώρο των ομαδικών ασφαλίσεων, η εταιρία μας δραστηριοποιείται τα τελευταία 50 χρόνια και πάνω από 980 εταιρικοί πελάτες εμπιστεύονται την εταιρία μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι αυτό αφού οι  συνεργασίες μας με τις περισσότερες από τις επιχειρήσεις είναι μακροχρόνιες.

 

Τα προγράμματα μας είναι σύγχρονα, ολοκληρωμένα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παροχών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη με ιδιόκτητες υποδομές που εξασφαλίζουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως: απευθείας κάλυψη, μικρή συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος, μεγάλο δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων, 24ωρη  γραμμή Υγείας, άμεση ανταπόκριση, απλές διαδικασίες.

 

Η εταιρία μας δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και στο χώρο των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία μας με την INSUROPE, ένα από τα μεγαλύτερα πολυεθνικά δίκτυα παροχής υπηρεσιών για Employee Benefits παγκοσμίως, αποτελεί μία  εξαιρετικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας για την παροχή προγραμμάτων Ομαδικής ασφάλισης Ζωής και Υγείας..

 

Επίσης στο χώρο της Υγείας διαθέτουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο αλλάζει τις διαστάσεις της ατομικής ασφάλισης υγείας στη βάση μιας ομαδικής ασφάλισης.

 

Ουσιαστικά δίνουμε  λύση στην εύλογη ανησυχία των εργαζομένων για την έλλειψη ασφαλιστικής προστασίας μετά την αποχώρηση από την επιχείρηση ή στην περίπτωση που για κάποιο λόγο διακοπεί η Ομαδική Ασφάλιση.

 

Η Interamerican προσφέρει σε όλους τους ασφαλισμένους με ομαδικό συμβόλαιο, σε όποια ασφαλιστική εταιρία και αν είναι ασφαλισμένοι, τη δυνατότητα να αποκτήσουν το πρόγραμμα νοσοκομειακής κάλυψης Double Benefit, εξασφαλίζοντας έτσι δύο μοναδικά πλεονεκτήματα .

 

Πλήρη κάλυψη μέχρι € 800.000 για όσο διάστημα είναι ασφαλισμένοι σε ομαδικό πρόγραμμα και όταν για οποιοδήποτε λόγο τερματιστεί η κάλυψή τους από το ομαδικό πρόγραμμα, εξασφάλιση της συνέχισης της ασφάλισης τους διατηρώντας την ασφαλισιμότητά τους  και χωρίς κανένα επιπλέον ιατρικό έλεγχο.

 

Το πρόγραμμα ισχύει και για όλα τα εξαρτώμενα μέλη που είναι ασφαλισμένα με ομαδικό. Παρέχει και κάλυψη check-up, ισχύει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και περιλαμβάνει υπηρεσίες άμεσης ιατρικής βοήθειας, Χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα προσιτό ασφάλιστρο, γεγονός που το καθιστά ήδη ένα από τα πιο πετυχημένα ασφαλιστικά προγράμματα της εταιρίας μας.

 

Στο χώρο της σύνταξης τώρα, η εταιρία μας πρωτοστατεί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε την εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία υλοποίησης και διαχείρισης συνταξιοδοτικών προγραμμάτων διαθέτοντας ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανογραφικά συστήματα. Παράλληλα, η συνεργασία μας με τους μεγαλύτερους Διεθνείς Χρηματοοικονομικούς Οίκους μας επιτρέπει να επιλέξουμε το επενδυτικό προφίλ ρίσκου κάθε επιχείρησης ή/και κάθε εργαζόμενο προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή απόδοση με το μικρότερο ρίσκο.

 

Έτσι, δίνουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα επένδυσης σε παγκόσμιες αγορές, με απώτερο στόχο την ασφαλή και μεγαλύτερη δυνατή απόδοση για αυτούς.

 

Για μας στην Interamerican έχει εξαιρετική σημασία η σωστή εξυπηρέτηση και η ικανοποίηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων σε αυτές. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε έρευνα ικανοποίησης με τη συνδρομή εξωτερικού συνεργάτη προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προγράμματά μας για να προσφέρουμε ουσιαστικές παροχές με αξία στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που μας έχουν εμπιστευθεί.

Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρω ότι  κατά την τελευταία 5ετία (2011 -2016) οι δείκτες ικανοποίησης των πελατών (επιχειρήσεων & εργαζομένων) είναι ιδιαίτερα υψηλοί που κυμαίνονται πάνω από το 85%.

Η αξιοπιστία της εταιρείας και η πληρότητα των προγραμμάτων της στην ομαδική ασφάλιση, την καθιστά 1η επιλογή ασφαλισμένων επιχειρήσεων διεθνούς κύρους. Εστιάζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα με νέες εργασίες και προτάσεις στην αγορά που προσαρμόζονται, κατά περίπτωση, στις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*