Ασφαλιστική κάλυψη από τις κοινωνικές αναταραχές προσφέρει η Marsh

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την κυκλοφορία μιας νέας, «αυτόνομης» ασφαλιστικής λύσης η οποία παρέχει οικονομική προστασία σε περίπτωση παύση επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω κοινωνικής αναταραχής ανακοίνωσε ο διεθνής μεσιτικός όμιλος Marsh.

Το διεθνούς εμβέλειας προϊόν, το underwriting του οποίου έχει αναλάβει η Chaucer προσφέρει αποζημίωση έως και 20 εκατ. δολαρίων για αδυναμία/άρνηση εισόδου ή εξόδου σε ιδιωτική περιουσία λόγω γεγονότων όπως είναι οι διαδηλώσεις, οι απεργίες, τρομοκρατικές επιθέσεις και κοινωνική αναταραχή.

Αναφέροντας την τρομοκρατική επίθεση του 2017 στην αγορά Borough Market του Λονδίνου, όταν οι επιχειρήσεις στην περιοχή δεν μπορούσαν να επιστρέψουν σε φυσιολογική λειτουργία για 11 ημέρες, η Marsh υπολογίζει ότι οι απώλειες που προέκυψαν από παύση επιχειρηματικής δραστηριότητας που δεν συνοδεύθηκε από καταστροφή (Non-Damage Business Interruption ή NDBI) κυμαινόταν μεταξύ 750.000 και 5 εκατ. δολαρίων.

Η περίοδος αναμονής, δηλαδή το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την ενεργοποίηση της κάλυψης για το νέο προϊόν Social Unrest Solution της Marsh μπορεί να είναι μόλις 24 ώρες μετά την επέλευση του εκάστοτε συμβάντος.

«Οι διαδηλώσεις, οι απεργίες και οι πορείες δεν είναι πάντα βίαιες ούτε προκαλούν φυσικές καταστροφές, αλλά γίνονται ολοένα και συχνότερες στη σύγχρονη κοινωνία», δήλωσε το στέλεχος της Marsh Justine Mayhew. “Πολλά τυποποιημένα ασφαλιστικά προϊόντα δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί στην μεταλλασσόμενη φύση των απειλών αυτών και συνήθως καλύπτουν μόνο τις ζημίες από παύση επιχειρηματικής δραστηριότητας που συνδέονται με φυσική καταστροφή. Καλύπτοντας την άρνηση πρόσβασης που προκαλείται από τη διατάραξη της δημόσιας τάξης, η λύση Social Unrest της Marsh βοηθά τους πελάτες να μειώσουν την οικονομική επίπτωση των γεγονότων αυτών στις επιχειρήσεις τους», κατέληξε η κ. Mayhew.