Καμία παράταση για τις αφερέγγυες εταιρείες

Αποφασισμένος να εφαρμόσει το νόμο παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις εμφανίζεται ο πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α. κ. Γ. Πέτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Επιτροπής δείχνει να μην έχει τη διάθεση να παρατείνει τις προθεσμίες που έχει ήδη δώσει στις εταιρείες για να καλύψουν τα αποθέματα τους. 

Όπως δηλώνει σε στενό κύκλο συνεργατών του στις 17 Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις όσες εταιρείες εμπλέκονται στους ελέγχου ς τη ς Επ.Ε.Ι.Α. προκειμένου είτε να ανακαλέσει άδειες ή να πιστοποιήσει ότι τα ανοίγματά τους καλύφθηκαν στον προβλεπόμενο χρόνο. 

Ωστόσο μιλώντας ατύπως σε στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς φέρεται να μη ανοίγει τις προθέσεις του σχετικά με τους επόμενους κρίσιμους ελέγχους. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές του IW δεν είναι λίγες οι πιέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να αναβάλλει για μετά τις εκλογές τις αποφάσεις του. 

Οι πραγματικές προθέσεις του εποπτη θα γίνουν γνωστές στις 17 Σεπτεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει το δ.σ της Επ.Ε.Ι.Α. προκειμένου να αποφασίσει το τι τελικά θα πράξει για τις εταιρείες που βρίσκονται στο «κόκκινο».