Σενάρια «πράσινης» ανάπτυξης

Μάχης μέχρις εσχάτων παρατηρείται στην αγορά αυτοκίνητου καθώς η απόφαση της Επ.Ε.Ι.Α να προχωρήσει ακόμη και σε ανακλήσεις αδειών, κρέμεται σα «Δαμόκλειος Σπάθη» πάνω από αρκετές εταιρίες.  
 
Ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα καθώς αρκετές εταιρίες είναι στο «κόκκινο» και βρίσκονται σε διαδικασία είτε εύρεσης νέων κεφαλαίων ή στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή.
 
Ωφελημένοι από την μάχη αναμένεται να βγουν στο τέλος οι μεγάλοι του κλάδου. Στο παρασκήνιο έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το μοίρασμα της αγοράς, αλλά προς το παρόν τηρείται στάση αναμονής.
 
Ωστόσο φαίνεται να δημιουργούνται δυο αντιμαχόμενα στρατόπεδα, με τις ελληνικές εταιρίες από την μία πλευρά και τις ξένες πολυεθνικές από την άλλη.
 
Η αγορά αναμένει εάν ο εφτάψυχος Παύλος Ψωμιάδης θα τα καταφέρει για μια ακόμη φορά να ξεπεράσει τα σοβαρά προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας που αντιμετωπίζει ή το χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστικών του εταιριών θα περάσει σε άλλα χέρια.
 
Νέο Ελντοράντο, προκειμένου να τονώσουν την παραγωγή των ασφαλίστρων τους, αναζητούν αρκετές εταιρίες καθώς πλέον λόγω της οικονομικής κρίσης ο κλάδος ζωής δεν αποφέρει τα αναμενόμενα.
 
Η λεγόμενη «Πράσινη Οικονομία» έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιριών που προσδοκούν σημαντικά οφέλη. Ήδη η Interamerican και η AIG Greece έχουν προχωρήσει στο λανσάρισμα εξειδικευμένων προϊόντων ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.
 
Μπορεί προς το παρόν τα σενάρια για πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής να έχουν «παγώσει» ωστόσο δεν έχουν μπει…και στο ντουλάπι. Η εταιρία αναπτύσσεται, είναι κερδοφόρος και βρίσκεται στην 8η θέση με μερίδιο αγοράς κοντά στο 3,9%.
 
Μνηστήρες φέρονται αρκετοί και κυρίως οι ξένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά και ψάχνουν εναγωνίος τρόπους να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*