Μειωμένα έσοδα και επενδύσεις Ζημιές για 25 εταιρείες

Σημαντικές ζημιές καταγράφουν 25 εταιρείες, από το σύνολο των 70 περίπου ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για την προηγούμενη οικονομική χρήση. Μεταξύ αυτών και μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Εθνική Ασφαλιστική, ο όμιλος της ING, η Groupama, η Commercial Value, κ.ά., ενώ αντίθετα κέρδη κατέγραψαν σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κατέγραψαν η Alico, η Efg Eurolife, η Allianz η Interamerican κ.ά. 

Η ζημιογόνος χρήση, που επιβαρύνθηκε κατά κύριο λόγο, από την κακή πορεία των επενδύσεων, αποτελεί άλλη μια αρνητική εξέλιξη για τον κλάδο, που το 2008, βρέθηκε αντιμέτωπος και με τη μείωση των ασφαλιστικών εργασιών και την πτώση του τζίρου του.
 
Όπως προκύπτει από τις λογιστικές καταστάσεις, το μεγαλύτερο θύμα, εκτός από την απομείωση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, είναι η καθίζηση των επενδυτικών προγραμμάτων, που οδήγησαν σε πτώση τη συνολική παραγωγή του κλάδου. 

Το υποτιμητικό κλίμα επηρέασε κατά κύριο λόγο τις πωλήσεις των προγραμμάτων unit linked, που υποχώρησαν κατά 23%, ενώ μειωμένη παραγωγή εμφανίζει και ο κλάδος των ομαδικών ασφαλιστηρίων προγραμμάτων πρόνοιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*