ΕΟΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ;

Από το 2014 και μετά βλέπουν κάποιοι τραπεζίτες να «μαζεύονται τα απόνερα» της κρίσης. Μέχρι τώρα, συμπληρώνουν, δεν έχουμε δει τίποτε: ούτε μεγάλα κανόνια, ούτε υποχρεωτικές συγχωνεύσεις, ούτε πιστωτική ασφυξία.
Αν οι προβλέψεις αυτές έχουν κάποιον τόνο ρεαλιστικής προσέγγισης, που ελπίζουμε να μην έχουν, τότε το να κλείσουν 2, 3 ή ακόμα και 6 ασφαλιστικές εταιρείες, μάλλον είναι μια απλή λεπτομέρεια…
 Υπονοούμενα για αθέμιτο ανταγωνισμό αφήνει σε συνέντευξή του στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» ο γενικός διευθυντής της Groupama Φοίνιξ κ. Bertrand Woirhaye. Ασκώντας κριτική για την καθυστέρηση στην έκδοση του κανονισμού τήρησης των αποθεμάτων Ζωής τονίζει: «Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο νέος κανονισμός δεν θα ισχύσει αναδρομικά το 2010 για το 2009. Όπως αντιλαμβάνεστε, θα θέλαμε να γνωρίζουμε εξαρχής και όχι εκ των υστέρων τις απαιτήσεις του επόπτη».
 Θέμα χρόνου είναι η απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για την ΕΟS, που ήδη έχει εκπέσει του συστήματος Φιλικού Διακανονισμού. Αναμένεται δε, μετά τη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου της εποπτικής αρχής, που τοποθετείται την επόμενη εβδομάδα.
Τελευταία στιγμή, πάντως, η εταιρεία παίζει το χαρτί της εξαγοράς, με ενδιαφερόμενους ξένους επενδυτές.
 Ένας εκ των 20 επιχειρηματιών που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της ΕΠΕΙΑ, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα ελέγχου της Επιτροπής, επειδή η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν προβλεπόταν απ’ το νόμο.
Με άλλα λόγια, οι έλεγχοι είναι παράνομοι…
 first we take Exarhia , then we take Kolonaki
Προφανώς πρόκειται για παράφραση του γνωστού τραγουδιού του Leonard Coen, παραπέμπει όμως με τον πιο εύγλωττο τρόπο στα συμβάντα του προηγουμένου Σαββάτου στην οδό Σκουφά και στο πρόβλημα των ανασφαλών (και όπως πάει η δουλειά ανασφάλιστων) επιχειρήσεων του κέντρου της Αθήνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*