Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center: Πρωτοπορία με κοινωνικό πρόσωπο σε γερά θεμέλια

Το σχέδιο επανεκκίνησης και αναβάθμισης του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, που βρίσκεται σε φάση πλήρους υλοποίησης, επιβεβαιώνει τη μεγάλη επιστροφή του νοσηλευτικού κέντρου, το οποίο ήδη καταγράφει κερδοφόρα αποτελέσματα και παρουσιάζει μια νέα εικόνα σε όλα τα επίπεδα.

Με νέο οργανόγραμμα και αναπτυξιακό πλάνο, ελκυστική τιμολογιακή πολιτική, συνεχή και στοχευμένη ενίσχυση του ιατρικού δυναμικού με διακεκριμένους ή νέους, ταλαντούχους γιατρούς (αρκετοί από τους οποίους είναι American Board Certified), το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center έχει πλέον αλλάξει σελίδα. Η νέα εικόνα συμπληρώνεται από την επίσης συνεχή ενίσχυση του βιοϊατρικού εξοπλισμού με τεχνολογία αιχμής, όπως και τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού σε κάθε τομέα, καθώς και την πληθώρα δράσεων με κοινωνικό πρόσημο.

Το σχέδιο επανεκκίνησης που προώθησε η νέα διοίκηση, με τη στήριξη του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, βασίστηκε σε νέα διεθνή πρότυπα για τη λειτουργία νοσηλευτικών κέντρων. Με καινοτομίες όπως την καθιέρωση απογευματινών εξωτερικών ιατρείων, σημαντικές μειώσεις στο κόστος εξετάσεων και νοσηλείας, συνεργασίες με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και ένα επενδυτικό σχέδιο που ξεπέρασε τα 6 εκατ. ευρώ και ανανέωσε πλήρως την υλικοτεχνική υποδομή του, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διέγραψε οριστικά μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης.

Με νέους μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους, ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας γενιάς, γ-camera, υπερσύγχρονο λιθοτρίπτη κ.ά., αποκτά πλέον μια προνομιακή θέση και σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού, σε συνδυασμό και με τις μοναδικές κτiριακές υποδομές του, οι οποίες είναι εξαρχής και αποκλειστικά σχεδιασμένες για τη λειτουργία νοσοκομείου.

«Η προσπάθεια για συνεχή ανοδική πορεία δεν σταματά. Κεντρικός στόχος μας είναι πλέον και η απόκτηση της διεθνώς αναγνωρισμένης διαπίστευσης κατά Joint Commission International (JCI), η οποία θα συμπληρώσει μια σειρά διεθνών πιστοποιήσεων που ήδη διαθέτει το νοσηλευτικό κέντρο» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κ. Θέμος Χαραμής, προαναγγέλλοντας τα επόμενα βήματα του σχεδιασμού που ήδη υλοποιείται.

Για τις διεθνείς πιστοποιήσεις, ενδεικτικά, αναφέρεται η πιστοποίηση του νοσηλευτικού κέντρου ως Κέντρου Αναφοράς για τη χειρουργική αντιμετώπιση των περιστατικών κήλης, με τη σφραγίδα του εγκυρότερου διεθνούς οργανισμού Surgical Review Corporation (SRC).

Ο νέος σχεδιασμός δεν μπορούσε, βέβαια, να μη συνδεθεί και με μια νέα τιμολογιακή πολιτική, προσαρμοσμένη στα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η οποία συνδυάζεται και με συντονισμένη προσπάθεια όλων των τμημάτων για ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου νοσηλείας. Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center διαθέτει συμβάσεις με όλες τις ελληνικές και τις μεγαλύτερες ξένες ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του να κάνουν χρήση των υψηλού επιπέδου υπηρεσιών του, τόσο για πρωτοβάθμια (διαγνωστικές εξετάσεις) όσο και για δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας (νοσηλεία).

Βασικό κεφάλαιο της νέας φιλοσοφίας και στρατηγικής του αποτελούν τα πρότυπα εξειδικευμένα Κέντρα, τα οποία δημιουργούν ένα νέο τοπίο στην περίθαλψη και ενισχύουν το κύρος και την αξιοπιστία του νοσηλευτικού κέντρου. Πρόκειται για μια νέα κατεύθυνση στην οποία επενδύει το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, έχοντας ήδη καταγράψει εξαιρετικά αποτελέσματα από τα πρώτα πέντε Κέντρα (Κέντρο Μαστού, Πόνου & Σπονδυλικής Στήλης, Μεταβολισμού & Διαβήτη, Αγγειακών Δυσπλασιών, Πρόληψης Γυναικείων Καρδιολογικών Νοσημάτων), τα οποία στηρίζονται σε απολύτως εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό και προηγμένη τεχνολογία, ενώ λειτουργούν με γνώμονα τη συνέργεια πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων, εξασφαλίζοντας μια συνολική αντιμετώπιση των ασθενών σε προληπτικό, διαγνωστικό, χειρουργικό και μετεγχειρητικό επίπεδο.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί, εξάλλου, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση, στελεχωμένο με έμπειρο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό δυναμικό, με όλες τις ειδικότητες σε εσωτερικές εφημερίες. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ΤΕΠ στην Ελλάδα, με οκτώ ανεξάρτητα εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων και χώρο για την παρακολούθηση βαρέως πασχόντων, σε περιβάλλον αυξημένης φροντίδας και βραχείας νοσηλείας.

Στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center λειτουργεί, επίσης, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ολοκληρωμένα νεφρολογικά κέντρα της χώρας, με Μονάδα Τεχνητού Νεφρού 20 θέσεων, που εξασφαλίζει 24ωρη υποστήριξη και παρέχει τη δυνατότητα επείγουσας αιμοκάθαρσης. Τη δική τους ξεχωριστή θέση, εξάλλου, έχουν τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, που καλύπτουν όλες τις ειδικότητες και λειτουργούν σε ενιαίο και ειδικά σχεδιασμένο χώρο 2.800 τ.μ., καθώς και η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δυναμικότητας 38 κλινών.

Το νοσηλευτικό κέντρο διαθέτει, επίσης, ένα λειτουργικά αυτόνομο αμφιθέατρο 200 θέσεων, με την πλέον σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.