Σε Elite League Ερρίκος Ντυνάν μετονομάζεται η Α2 Ανδρών στο μπάσκετ

Το όνομα του Ερρίκος Ντυνάν, παίρνει η το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 Ανδρών. Η συνεργασία ανακοινώθηκε επίσημα κι έρχεται σαν συνέχεια της συνεργασίας που είχε τις εθνικές ομάδες μπάσκετ το Ερρίκος Ντυνάν και προβλέπει την πλήρη ιατρική κάλυψη των 16 ομάδων του νέου πρωταθλήματος της μέχρι πρότινος Α2 κατηγορίας.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας -Elite League Ερρίκος Ντυνάν- πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (5/10) στην κεντρική αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, σε συνέντευξη Τύπου όπου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε:

Γεώργιος Σκούρτης (Γενικός Διευθυντής Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center):

“Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε εδώ για την παρουσίαση του ανανεωμένου πρωταθλήματος της Α2. Η συνεργασία έρχεται ως συνέχεια της πολύ καλής σχέσης που αναπτύχθηκε ως επίσημος υποστηρικτής των εθνικών ομάδων. Σταθήκαμε στο πλευρό των παικτών της Εθνικής, γίναμε μια μεγάλη αγκαλιά και τους ευχαριστούμε. Διευρύνουμε τη συνεργασία συμβάλλοντας στο πρότζεκτ της Α2. Θα είμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο. Είμαστε μόνο στην αρχή. Θα είμαστε δίπλα σε όλες τις ομάδες. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ την ΕΟΚ και το ΔΣ για την εμπιστοσύνη”.

Βαγγέλης Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ):

“Οι συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς, όπως το Ερρίκος Ντυνάν, είναι εάν σημαντικό κομμάτι. Χαιρόμαστε πολύ και είμαστε περήφανοι για αυτή τη συνεργασία που θα είναι μακροχρόνια. Στο κομμάτι αυτό αγκάλιασαν την Elite League και χαιρόμαστε που θα είναι κεντρικός χορηγός μας και θα δώσει την ονομασία του. Θέλουμε το πρωτάθλημα να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικό, με πλήρη διαφάνεια… Θέλω να ευχαριστήσω το Ερρίκος Ντυνάν που είναι δίπλα μας. Θα είναι μια συναρπαστική χρονιά…”.

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ):

“Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την Α2, που είναι το κατ’ εξοχήν πρώτο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας. Βρήκαμε κάποιους τρόπους που θα βοηθήσουν, όπως η είσοδος των δύο ξένων και τα κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητών. Στόχος είναι η Α2 να γίνει εφάμιλλη της Α1. Η Α2 ξεχνιέται από σήμερα και το νέο όνομα είναι Elite League. Στην προσπάθεια αναβάθμισης και ανάδειξης του πρωταθλήματος θα έχουμε βασικό χορηγό και σαν όνομα στο πρωτάθλημα το νοσηλευτικό ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν”.