Γ. Βελιώτης: Υποδομές, ψηφιακά εργαλεία κ’ σύστημα τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα

Το «βήμα» στους διευθυντές του κλάδου υγείας (μέρος ζ’)

Ρεπορτάζ: Έλενα Ερμείδου, Βάιος Κρόκος

διαβάστε το μέρος στ’ του αφιερώματος

«Επιζητούμε να ενδυναμώνουμε συνεχώς τον ηγετικό ρόλο της Interamerican με γοργά βήματα εξέλιξης στη χρήση ψηφιακών εφαρμογών και με τις καλύτερες συνεργασίες, αυξάνοντας ουσιαστικά τις επιλογές των ασφαλισμένων μας, από την πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη -που αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά μας- μέχρι τη νοσηλεία και το χειρουργείο», επισημαίνει ο Γιώργος Βελιώτης, γενικός Διευθυντής ασφαλίσεων Ζωής & Υγείας.

Η εταιρεία πυκνώνει το πανελλαδικό δίκτυο υγείας, που αποτελεί “μοχλό” εξυπηρέτησης των πελατών της. Στις συμβεβλημένες κλινικές που φθάνουν τις 32 -στην Αττική 18, στη Θεσσαλονίκη 5 και στη λοιπή Περιφέρεια 9- προστέθηκε πρόσφατα και η Γενική Κλινική Δωδεκανήσων, στη Ρόδο.

 

Ο γενικός διευθυντής Ζωής και Υγείας του ομίλου Interamerican Γιώργος Βελιώτης

Το δίκτυο υγείας της Interamerican περιλαμβάνει, ακόμη, 1.417 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, από τους οποίους οι 540 είναι χειρουργοί-ειδικοί συνεργάτες αμειβόμενοι απευθείας από την εταιρεία και 250 συνεργαζόμενα διαγνωστικά κέντρα. Εξάλλου, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των ιδιόκτητων υποδομών, η Interamerican ετοιμάζει το δεύτερο σύγχρονο πολυϊατρείο της στα βόρεια προάστια της Αθήνας, που αναμένεται να λειτουργήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Προστιθέμενη αξία στην πληρότητα ασφάλισης της υγείας από την εταιρεία παρέχουν οι υπηρεσίες άμεσης ιατρικής (προσωπικής) βοήθειας, όπου η Interamerican έχει δώσει νέα διάσταση στην άμεση υγειονομική υποστήριξη αντιμετώπισης περιστατικών εδώ και δύο δεκαετίες, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ταχύτατη επέμβαση και διακομιδή οδικώς και από αέρος.

Στο επίπεδο της βελτίωσης των προγραμμάτων ασφάλισης υγείας, η Interamerican προχώρησε σε ένταξη στις αιτήσεις ασφάλισης καλύψεων για μόνιμη απώλεια εισοδήματος και επαγγελματικής ικανότητας από ατύχημα. Παράλληλα, αναβάθμισε με επιπλέον παροχές τη χρήση της ιδιόκτητης κλινικής Αθηναϊκή Mediclinic, προβλέποντας μείωση απαλλασσομένου ποσού στο πρόγραμμα “Benefit” και απόλυτη κάλυψη των δαπανών νοσηλείας στο πρόγραμμα “Optimum“. Για τη χρήση εξωτερικών ιατρείων στην Αθηναϊκή Mediclinic, καθώς επίσης και στο πολυϊατρείο Medifirst στην Αθήνα και τη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, η εταιρεία από τις αρχές Μαρτίου παρέχει κάλυψη δαπανών για την αντιμετώπιση ατυχήματος μέχρι του ποσού των 250 ευρώ ανά ατύχημα, για συμβόλαια “Medihospital“.

Λειτουργικά, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της, η Interamerican έχει αναπτύξει την πληρωμή των αποζημιώσεων με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί έκδοσης επιταγής, ενώ έχει εξελίξει και τη διαδικασία διαχείρισης και ελέγχου των αποζημιώσεων από τα γραφεία του εταιρικού δικτύου πωλήσεων agency, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής “i-CARE”, με αποτέλεσμα την ταχύτερη διεκπεραίωσή τους.

Με το βλέμμα στην Ψηφιακή Υγεία

Παράλληλα, με ξεκάθαρη πελατοκεντρική πολιτική, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σταθερό βηματισμό προς την Ψηφιακή Υγεία, παρακολουθώντας και συνδιαμορφώνοντας τις νέες ιδέες, μέσω και της συμμετοχής της στην EURAPCO (η μοναδική εταιρεία από την Ελλάδα για την ασφάλιση υγείας) και υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές, προς όφελος των ασφαλισμένων.

Επισημαίνεται ότι κατά το 2016 στην παραγωγή της εταιρείας οι ασφαλίσεις υγείας εισέφεραν περισσότερο από το 1/4 των μεικτών εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (25,6%), φθάνοντας στα 84 εκατ. ευρώ. Η Interamerican έχει συνδέσει την περαιτέρω ανάπτυξη στον κλάδο υγείας και με το σχέδιο “Genesis“, για την είσοδο νέων συνεργατών στο δίκτυο πωλήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, πρώτο έτος υλοποίησης του σχεδίου, οι νέοι συνεργάτες εισέφεραν το 42% της νέας παραγωγής της εταιρείας στην υγεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*