Γ. Τζέης: «Η Ασφάλιση Πιστώσεων προσαρμόζεται στο κίνδυνο της εποχής »

της Ελενας Ερμείδου

Δεν υπάρχουν συμβάσεις προσχώρησης, δεν υπάρχουν περιορισμοί, δεν υπάρχουν ίδιες επιχειρήσεις, για το λόγο αυτό η Atradius σχεδιάζει εξειδικευμένες λύσεις, διαπραγματεύεται ακόμα και τους γενικούς όρους ασφάλισης, ασφαλίζοντας, ακόμα και τον προ-πιστωτικό κίνδυνο. Η ασφάλιση πιστώσεων προλαμβάνει, αποζημιώνει, και παρέχει κίνητρα ανάπτυξης στις επιχειρήσεις.

Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασε χτες 26 Απριλίου στο συνέδριο της, η Atradius με θέμα “Ασφάλιση Πιστώσεων: Μονόδρομος στην πορεία για Υγιή Ανάπτυξη”.

Ο Γεράσιμος Τζέης Managing Director Atradius Ελλάδος τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πρόκειται για ένα ευέλικτο εργαλείο προσαρμοσμένο στον πιστωτικό κίνδυνο της εποχής», συμπληρώνοντας ότι «εξασφαλίζει ρευστότητα, αποζημιώνει, προσφέρει κίνητρα ανάπτυξης».

Η ασφάλιση πιστώσεων επέδειξε τα σημαντικότερα ευεργετήματα της κατά την περίοδο της κρίσης από το 2008 και μετά. Κατάφερε λόγω της σταδιακής μείωσης των ορίων την ανατροπή ζημιών και την ελαχιστοποίηση των χτυπημάτων.

Κατά την περίοδο της κρίσης η Atradius, η δεύτερη παγκόσμια ασφαλιστική στο κόσμο κατάφερε ως ασφαλιστική πιστώσεων, εξήγησε ο Γεράσιμος Τζέης να κάνει την καλύτερη διαχείριση, εξηγώντας ότι το «το επόμενο benefit για την Atradius, είναι το αμερόληπτο consulting», και προσθέτοντας ότι «…η Atradius συνεργάζεται στενά με στελέχη Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου … αλληλοενημερώνεται για τις εξελίξεις στην αγορά.. λαμβάνει τις βέλτιστες αποφάσεις και μπορεί να δίνει και ad hoc limits».

Μιλώντας για επιχειρηματική ανάπτυξη εξήγησε ότι η ασφάλιση πιστώσεων είναι ένα εργαλείο που προσφέρει πρόσβαση σε  “φτηνότερο χρήμα και σε κεφάλαια κίνησης.… και η ρευστότητα είναι ο πολύτιμος στόχος κάθε οργανισμού”.

Διευκρίνισε ότι μόνο από το 2000 η Atradius κατέβαλλε αποζημιώσεις 90 εκατομμυρίων, παρατηρώντας ότι το 20% των περιπτώσεων ήταν «στημένες».

Κλείνοντας την ομιλία του, διατύπωσε ότι οι προκλήσεις της εποχής είναι πολύ μεγάλες, «οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες», επίσης και οι οικονομικές.

«Ζούμε», όπως χαρακτηριστικά είπε σε ένα «παγκόσμιο χωριό».

Η Διαχείριση του Πιστωτικού Κινδύνου είναι απαραίτητη πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες «δίχως να χάνεται η εμπορική του χροιά», ο ίδιος προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η Atradius μετατρέπει την πρόκληση σε ευκαιρία.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*