Νέα επενδυτικά κονδύλια από την Interamerican στην υγεία

Τις προοπτικές οργάνωσης ενός πανελλαδικού δικτύου πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας Medifirst εξετάζει η Interamerican, προκειμένου να επανατοποθετηθεί στο χώρο της υγείας με την προοπτική αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του Medisystem.

 Μετά την ίδρυση της πρώτης μονάδας στην Αθήνα και το σχεδιασμό της δεύτερης στην περιοχή του Χαλανδρίου, η οποία θα ανοίξει τις πόρτες της τον ερχόμενο Ιούλιο, η διοίκηση της εταιρείας φέρεται να διερευνά τις προοπτικές που υπάρχουν για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου δικτύου μονάδων παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας εκτός των συνόρων της πρωτεύουσας.

 Πρώτος στόχος θα είναι η Θεσσαλονίκη. Πριν όμως γίνουν οι επόμενες κινήσεις η Interamerican θα μελετήσει όλα τα στοιχεία που θα έχει στη διάθεσή της από τα πρώτα Medifirst ώστε κάθε νέα επένδυση να αποφέρει τα μέγιστα δυνατά οφέλη τόσο στην ίδια την εταιρεία όσο και στους ασφαλισμένους.

 Δυνητικά το δίκτυο των Medifirst θα μπορούσε να «σηκώσει» περισσότερα από 30 σημεία ανά την Ελλάδα, με επενδύσεις που θα μπορούσαν να γίνουν σε βάθος πενταετίας.

 Στο μεταξύ, σε ότι αφορά την υπό ίδρυση μονάδα στο Χαλάνδρι, ο οργάνωσή της θα απαιτήσει συνολικά 9 με 12 μήνες, καθότι η αδειοδότηση προϋποθέτει  ειδικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές, ενώ χρονοβόρες είναι και οι παρεμβάσεις και προσαρμογές που θα πρέπει να γίνουν συνολικά στο κτίριο.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σχετική επένδυση που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ δεν αποκλείεται τελικά να φθάσει και τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα Medifirst της Interamerican είναι ανοικτά τόσο προς τους ασφαλισμένους της εταιρείας, όσο και στο ευρύ κοινό, όπως και στους ασφαλισμένους άλλων ασφαλιστικών εταιρειών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*