Θ.Κοκκάλας: Η ERGO ασφαλίζει δωρεάν όλους τους συμμετέχοντες στον 6ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας

της Ελενας Ερμείδου

Ολους τους συμμετέχοντες στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας ασφαλίζει για ενδεχόμενο ατυχήματος δωρεάν, όπως κάθε χρόνο η ERGO, μέγας χορηγός της ετήσιας διοργάνωσης. Ο Θεόδωρος Κοκκάλας, διευθύνων σύμβουλος της ERGO, στην από κοινού συνέντευξη τύπου με τον ΣΕΓΑΣ τόνισε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να είμαστε τόσο ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, όσο και ο όμιλος που ασφαλίζει τους συμμετέχοντες στον αγώνα σε ενδεχόμενο ατυχήματος. Είναι μια χορηγία που κάνουμε με όλη μας την ψυχή. Αγαπάμε τον δρομικό αθλητισμό και ότι εκπροσωπεί περήφανα αυτή τη χώρα. Είναι εκπληκτική η συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ κι ελπίζουμε να βοηθήσουμε να γίνεται ο αγώνας μεγαλύτερος και καλύτερος».

Ο 6ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας θα αποτελέσει και φέτος αφετηρία για την Άνοιξη και θα υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το κορυφαίο γεγονός θα γίνει στις 19 Μαρτίου, δύο ημέρες πριν την ισημερία, με τη φιλοδοξία ότι θα βγάλει στους δρόμους της πρωτεύουσας περίπου 21.000 δρομείς όλων των ηλικιών.

Ευρύτερος σκοπός της διοργάνωσης είναι να μετατραπεί σε ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός με έντονα πολιτιστικά, τουριστικά, ψυχαγωγικά και νεανικά χαρακτηριστικά έτσι ώστε να προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους. Παράλληλα  να τονώσει το city break και να ενισχύσει τις προοπτικές επιμήκυνσης του ελληνικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «ο αγώνας αυτός είναι πολύ ασφαλής λόγω της ERGO που μας δίνει το πλεονέκτημα και την ασφάλεια να προγραμματίσουμε τον αγώνα για τα επόμενα χρόνια, ώστε κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερος». Ευχαρίστησε παράλληλα την ERGO όχι τόσο για τη χορηγία, αλλά γιατί ΣΕΓΑΣ και ERGO έχουν  τους ίδιους στόχους και φιλοδοξίες για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Οι στόχοι για τον αγώνα είναι μεγάλοι, ώστε σταδιακά να γίνει πόλος έλξης για πολλούς ανθρώπους και να φτάσει σε αριθμούς, τους αριθμούς του Μαραθωνίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, στις 19 Μαρτίου 20.000 δρομείς θα τρέξουν σε όλες τις αποστάσεις, αριθμός ρεκόρ για το συγκεκριμένο αγώνα. Ένας αγώνας που σηματοδοτεί την αφετηρία της άνοιξης και συγκεντρώνει πολύ κόσμο στο κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται, η συνέντευξη τύπου έγινε στο κτίριο της ERGO στην Λεωφόρο Συγγρού όπως σύντομα θα μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*