Στην Marsh δίνει τα ηνία της Bluefin η ΑΧΑ

 της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μειώνει περαιτέρω την παρουσία της στην βρετανική ασφαλιστική αγορά, καθώς μετά την πώληση των AXA Isle of Man, της πλατφόρμας Elevate και των μονάδων διαχείρισης ενεργητικού (AXA Wealth) και ασφαλειών ζωής (SunLife), ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος κατέληξε σε συμφωνία με την μεσιτική Marsh για την πώληση της Bluefin Insurance Group (θυγατρικής της AXA UK), δικτύου μεσιτών ασφαλίσεων και πρακτόρων.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το α’ τρίμηνο του 2017. Η Bluefin που ιδρύθηκε το 2008 έχει περίπου 1.500 συνεργάτες σε 45 πόλεις της Βρετανίας. Διαχειρίζεται επίσης ένα εκτεταμένο δίκτυο μεσιτών και πρακτόρων γενικών ασφαλειών. Μετά την ολοκλήρωση του deal,  η Marsh θα συγχωνεύσει την Bluefin με την Jelf, άλλη βρετανική εταιρεία μεσιτών που εξαγόρασε ένα χρόνο πριν.

“Θέλουμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών με τις οποίες συνεργαζόμαστε λαμβάνουν τις καλύτερες συμβουλές αναφορικά με την ασφαλιστική τους κάλυψη και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν. Η συνένωση των Bluefin και Jelf αποτελεί μια σπουδαία πλατφόρμα γι΄ αυτό”, δήλωσε ο Mark Weil, διευθύνων σύμβουλος της Marsh για τη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων της, η AXA εξήλθε φέτος από την αγορά της  Πορτογαλίας (πουλώντας την εκεί θυγατρική της στη βελγική Ageas), της Σερβίας και της Ρουμανίας (με τις AXA Serbia και AXA Asigurari να καταλήγουν στην αυστριακή VIG).

Η AXA Wealth,  η βρετανική μονάδα συνταξιοδοτικών προϊόντων και επενδύσεων του  ομίλου και η SunLife πωλήθηκαν στη Standard Life, η  platform business  της ΑΧΑ στη Βρετανία Elevate (που επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν στην ίδια πλατφόρμα ποικίλα επενδυτικά προϊόντα) πωλήθηκε στη Standard Life, ενώ η θυγατρική της AXA  στη Νήσο του Μαν πωλήθηκε στην Life Company Consolidation Group. Μέσω των τριών αυτών deals, συνολικής αξίας 830 εκατ. ευρώ, η ΑΧΑ εξήλθε από τον κλάδο ασφαλειών ζωής της Μ. Βρετανίας, διατηρώντας την παρουσία της στις γενικές ασφάλειες και στον κλάδο υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*