EΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Oμάδα υπεροχής με 125 χρόνια κυριαρχίας στην ασφαλιστική αγορά

Του Νίκου Σακελλαρίου

Τα 125 χρόνια εθνικής παρουσίας σε όλους τους τομείς του ελληνικού κράτους αλλά και με μεγάλες προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια, γιόρτασε στο Μέγαρο Μουσικής η Εθνική Ασφαλιστική κατά τη διάρκεια του 31ου συνεδρίου πωλήσεων παρουσία και της ηγεσίας της Εθνικής Τράπεζας. Την εκδήλωση που παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος και η Μπέτυ Μαγγίρα. Στην κατάμεστη (μέχρι τους εξώστες) Αίθουσα Τριάντη, ο πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής , Χριστόφορος Σαρδελής πραγματοποίησε μία ιστορική αναδρομή στα 125 χρόνια ιστορίας της Εθνικής Ασφαλιστικής τονίζοντας την ηγετική παρουσία της όχι μόνο στην ασφαλιστική αγορά αλλά και στη ευρύτερη οικονομική και κοινωνική ζωή της Ελλάδας από το 1891 όταν ο υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας , Στέφανος Στρέιτ δημιούργησε την Εθνική Ασφαλιστική.

Ο κ. Σαρδελής επεσήμανε ότι η Εθνική Ασφαλιστική κατάφερε να κυριαρχήσει στην ελληνική και όχι μόνο ασφαλιστική αγορά , κατά τη διάρκεια 3 αιώνων (του 19ου, του 20ου και του 21ου αιώνα). Σε όλες τις μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της Ελλάδας , η Εθνική Ασφαλιστική ήταν παρούσα και αρωγός των εξελίξεων. “Συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους αντασφαλιστικούς οίκους του εξωτερικού,” δήλωσε ο κ. Σαρδελής, “έχει δημιουργήσει θυγατρικές εταιρείες στο εξωτερικό και πάντοτε έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και την κοινωνία”. Η Εθνική Ασφαλιστική κατέχει ξεχωριστή θέση μέσα στο ελληνικό επιχειρείν και βρίσκεται πάντα σε κατάσταση επαναπροσδιορισμού της θέσης της, τόνισε ο κ. Σαρδελής. Παρακολουθεί και βοηθά με πάθος και αποφασιστικότητα του ανθρώπους της δήλωσε ο κ. Σαρδελής για να καταλήξει : “ Η Εθνική Ασφαλιστική είναι Εθνική Υπόθεση. Είναι Ομάδα Υπεροχής με αξία και υπεραξία και έχει την υποστήριξη , τα μέσα και τις υποδομές για να γίνει ακόμη πιο μεγάλη στο Μέλλον.”

Ιδιαίτερη ήταν η σημασία της παρουσίας της προέδρου της ΕΤΕ κας Λούκα Κατσέλη η οποία έκανε αναφορά στο ‘πρώτο παιδί’ της Εθνικής Τράπεζας, την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση όλων των Εθνικών Έργων από το 1891 μέχρι και σήμερα. “Η εταιρεία ήταν δημιούργημα της ιδέας του εμπνευσμένου προέδρο της Εθνικής Τράπεζας , Παύλου Καλλιγά και κατά τη διάρκεια των 125 ετών η Εθνική Τράπεζα στήριξε με τεχνογνωσία και κεφάλαια την Εθνική Ασφαλιστική με αποτέλεσμα να διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά. Τα παραγωγικά αποτελέσματα, η κεφαλαιακή επάρκεια και η κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής , δήλωσε η κα Κατσέλη αποτελούν έναν αξιόπιστο βιώσιμο πυλώνα , εστία κερδοφορίας για τον όμιλο και έχει τη στήριξη του Bancassurance. “H Eθνική Τράπεζα θα είναι πάντα δίπλα στην Εθνική Ασφαλιστική” έκλεισε την ομιλία της η κα Κατσέλη.