Χαμόγελο του Παιδιού: Σήμα κινδύνου για το μέλλον

Την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του έργου του «Χαμόγελου του Παιδιού», λόγω των βαριών φορολογικών και λειτουργικών του υποχρεώσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, μόνο ο ΕΝΦΙΑ που καλείται να πληρώσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέρχεται σε 50 χιλιάδες ευρώ και μαζί με τα τέλη για τα περίπου 100 οχήματα το ποσό μπορεί να αγγίξει και τις 80 χιλιάδες ευρώ! Επιπλέον 11% είναι τα διοικητικά έξοδα, με τα λειτουργικά έξοδα να ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ ή και τα 1,3 εκατ. ευρώ τον μήνα.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ«Ανησυχώ γιατί το “Χαμόγελο του Παιδιού”, που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, που το τιμά κάθε μέρα με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, δεν έχει γίνει τελικά αντιληπτό από το κράτος. Δεν έχει θωρακιστεί, δεν έχει αξιοποιηθεί στον βαθμό που θα έπρεπε και δυστυχώς μετά από 21 χρόνια σκληρής δουλειάς μία υπουργική απόφαση μπορεί να το κλονίσει» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Έτσι, δήλωσε πως θα ήθελε να συναντηθεί άμεσα με τον πρωθυπουργό για να του εκθέσει αυτούς τους προβληματισμούς, ενώ προανήγγειλε μεγάλη κινητοποίηση για τη διασφάλιση του έργου του Οργανισμού.

«Είμαστε δυνατοί, συνεχίζουμε με αισιοδοξία», πρόσθεσε. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” έχει προσφέρει βοήθεια, με διάφορους τρόπους, σε πάνω από 1 εκατ. παιδιά στα 20 έτη λειτουργίας του. Δέχεται 800 με 1.000 κλήσεις κάθε μέρα στις γραμμές SOS, ενώ βοήθησε 95 χιλιάδες παιδιά μόνο μέσα στο 2015.»

«Η παιδική προστασία έχει διαλυθεί τελείως» επισήμανε και ζήτησε να μην αφεθεί κανένα παιδί σε κίνδυνο.

Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ General, ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε πως «αυτό που με έμαθαν οι γιατροί μου είναι ότι η αισιοδοξία είναι βασικό συστατικό στη θεραπεία και καλή ανάρρωση και φυσικά ότι η πρόληψη σώζει ζωές». IASO general gr Logo_25jan2016_CMYK

«Τους φόβους μου ή καλύτερα τις ανησυχίες μου σε μία κίνηση αυθόρμητη και ειλικρινή, όπως άλλωστε πάντα κάνω, επέλεξα να τους δημοσιοποιήσω. Θεώρησα ότι όφειλα να το κάνω απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια μας, απέναντι στα παιδιά που στηρίζουμε μέσα από τις δράσεις μας, απέναντι σε όλους όσοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους ανθρώπους μου, τους εργαζόμενους» τόνισε, τέλος, ο κ. Γιαννόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*