Α. Σαρρηγεωργίου, Γ. Χατζηθεοδοσίου και Γ. Καραβίας μιλούν για το νέο ασφαλιστικό

«Ο πρώτος πυλώνας ασφάλισης είναι ιδιαιτέρως σημαντικός και αναγκαίος για το κοινωνικό σύνολο, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Αναγκαίοι όμως είναι και οι δύο συμπληρωματικοί. Δυστυχώς, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς τρεις πυλώνες ασφάλισης».

Τα ανωτέρω δηλώνει στο IW ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, με αφορμή την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου, προσθέτοντας ότι «η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας, λειτουργώντας συμπληρωματικά στο νέο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται αλλιώς…» τονίζει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου σχολιάζει ως «ανάλγητο, χωρίς προοπτική ανταποδοτικότητας και στερούμενο κάθε στρατηγικού προσανατολισμού» το νέο ασφαλιστικό «που έρχεται» όπως υπογραμμίζει «να εξοντώσει τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης».

Προσθέτει, δε, ότι «η ψήφισή του παρά τις τεκμηριωμένες ενστάσεις μας, αποδεικνύει την άρνηση των κυβερνώντων να ακούσουν, να δεχθούν και να πράξουν αναπτυξιακά και σε συνεργασία με τις παραγωγικές τάξεις. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οδηγούνται σε αφανισμό χωρίς γυρισμό. Οι διατάξεις του νέου ασφαλιστικού απορροφούν τα 2/3 του εισοδήματος και εκτινάσσουν, σχεδόν τριπλασιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις, τις σημερινές εισφορές τους υπέρ ΟΑΕΕ».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου κάνει λόγο για «λογική οδοστρωτήρα» που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες, η οποία πλήττει σφόδρα τον επιχειρηματικό και κοινωνικό ιστό της χώρας. «Καμία ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με την ισοπέδωση της αξιοπρέπειας και της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον. Η αποτυχία της πολιτικής που εφαρμόζεται έστω και συγκαλυμμένη όπως παρουσιάζεται από τους αρμοδίους, δεν συγχωρείται. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι της αγοράς είναι ξεκάθαρα απέναντι στους πρωτεργάτες της ασυλλόγιστης πολιτικής» συμπληρώνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), κ. Γιώργος Καραβίας, αναφερόμενος στο νέο ασφαλιστικό νόμο, δηλώνει ότι πρόκειται για ένα καθαρά αντιαναπτυξιακό νομοθέτημα, το οποίο αγνοεί πλήρως την ιδιωτική ασφάλιση και τα όσα μπορεί να προσφέρει στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, όπου σήμερα «πονά» η Ελληνική κοινωνία.

«Μοναδική διέξοδος για να καταστεί σε βάθος χρόνου βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα είναι η αναβάθμιση του ρόλου των Επαγγελματικών Ταμείων με τη θεσμοθέτηση φορολογικών απαλλαγών» αναφέρει και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να σταθεί στις ιδεοληψίες, αλλά να τολμήσει για το συμφέρον της οικονομίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*