Tα bonus των ιδιωτικών κλινικών στους ασφαλιστές

Ετήσια bonus αναγνωρίζουν οι ιδιωτικές κλινικές στις ασφαλιστικές, επιστρέφοντας στις εταιρείες μέρος των νοσηλίων που καλύπτουν καθ΄ όλη τη διάρκεια κάθε εταιρική χρήσης.

 

Οι επιστροφές γίνονται στη λήξη κάθε 12μήνου και το ύψος τους υπολογίζεται ως ποσοστό επί των νοσηλίων που καταβάλλει κάθε ασφαλιστική στις ιδιωτικές κλινικές για λογαριασμό των πελατών της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι επιστροφές συνήθως αντιστοιχούν στο 10% των νοσηλίων και, ουσιαστικά, έχουν υποκαταστήσει τα παχυλά bonus που προσέφεραν, προ κρίσης, τα ιδιωτικά νοσοκομεία στους συνεργαζόμενους ιατρούς.

 

Το γεγονός ότι, πλέον, στα ιδιωτικά θεραπευτήρια οδηγούνται μόνο ασφαλισμένοι σε ιδιωτικές εταιρείες υποχρέωσε  τις κλινικές να αλλάξουν την πολιτική χορήγησης bonus και να στρέψουν σε μεγάλο βαθμό τις επιστροφές τους προς τις ασφαλιστικές, αντί των ιατρών. Στη στάση τους αυτή συνηγόρησε και το γεγονός ότι η παλιά στρατιά των ιατρών με τις μεγάλες πελατείες έχει πλέον αποχωρήσει από το επάγγελμα. Οι συνεργάτες των ιδιωτικών θεραπευτηρίων είναι σήμερα σαφώς περισσότεροι και με μικρότερη πελατεία ο καθένας.

 

Η νέα πολιτική επιβράβευσης των μεγάλων πελατών που ακολουθούν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη στην ασφαλιστική αγορά, δεδομένου ότι:

 

–       Τα bonus χορηγούνται στο τέλος του έτους, οπότε εγγράφονται απευθείας στη κερδοφορία των εταιρειών.

–       Οι επιστροφές στην πλειονότητά τους δεν συμψηφίζονται με τις καταβληθείσες αποζημιώσεις και κατά συνέπεια δεν βελτιώνουν το λειτουργικό αποτέλεσμα κάθε προγράμματος χωριστά. Κατά συνέπεια, οι ζημιές καταγράφονται μεγαλύτερες ανά προϊόν και άρα μεγαλύτερες είναι και οι ανάγκες των ασφαλιστικών για αυξήσεις ασφαλίστρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*