Εθνική Ασφαλιστική, κτίριο, είσοδος

Σε κερδοφόρο πορεία και το 2015 η Εθνική Ασφαλιστική

Τα σκήπτρα της πιο κερδοφόρου ασφαλιστικής εταιρείας πρόκειται να «διεκδικήσει» και φέτος η Εθνική Ασφαλιστική, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες του IW, η χρονιά φαίνεται ότι θα κλείσει με κέρδη τα οποία δεν θα φθάσουν αυτά του 2014, όμως θα κινηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

 

Πέρυσι, η εταιρεία είχε ανακοινώσει καθαρό αποτέλεσμα το οποίο ξεπερνούσε οριακά τα 100 εκατ. ευρώ.

 

Πρόκειται για επιδόσεις οι οποίες εξασφαλίζουν ένα ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης στο μέτοχο, εφόσον αποφασίσει να κινήσει κατά το 2016 τη διαδικασία πώλησης της εταιρείας, όπως έχει προβλεφθεί στο πλαίσιο της κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής Τράπεζας.

 

Σε ότι αφορά την παραγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής, οι πλέον πρόσφατες προβλέψεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί πτωτικά λόγω κυρίως των capital controls, που ως συνέπεια είχαν να παγώσουν οι ασφαλιστικές εργασίες στον κλάδο Ζωής και ειδικότερα η παραγωγή που προέρχεται από την τράπεζα.

 

Πάντως, το agency system κρατά υψηλά τον πήχη των επιδόσεων, ενώ βασικό κανάλι τόνωσης των εσόδων της εταιρείας παραμένει ο κλάδος Υγείας, όπου καταγράφεται σημαντική κινητικότητα λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

 

Τέλος, η Εθνική Ασφαλιστική μετρά απώλειες και στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, που προκαλούνται από τις αθέμιτες πρακτικές τιμολόγησης των ασφαλιστικών προγραμμάτων στις οποίες επιμένει μέρος του ανταγωνισμού και ως συνέπεια έχουν τις αδικαιολόγητες μειώσεις στα ασφάλιστρα.