17th Hydra Meeting: «J. F. Gasc: Η εφαρμοστική τεχνολογία στην ασφαλιστική αγορά»

Το θέμα της εφαρμοστικής τεχνολογίας στην ασφαλιστική αγορά , εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους στο Συνέδριο. Το «IW” μίλησε με τους κ.κ Jean-Francois Gasc , διευθύνων σύμβουλο της Accenture στη Γαλλία.

Ο κ. Gasc εστίασε ιδιαίτερα στις τεχνολογικές εφαρμογές και στο πως θα βοηθήσουν να διαδοθεί η ασφαλιστική ιδέα στο καταναλωτικό κοινό. Υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις έρευνες τις Accenture οι 6 στους 10 έλληνες έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το ποσοστό αυτό θα ανεβαίνει σταδιακά και αυτό το κοινό μπορεί η ασφαλιστική αγορά να το προσεγγίσει μέσω τεχνολογίας.

Μας επισήμανε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των ασφαλισμένων τρίτης ηλικίας (άνω των 60 ετών) οι οποίοι μαθαίνοντας την χρήση Η/Υ έχουν καλύτερη πρόσβαση προς την ασφαλιστική ενημέρωση.

ELIS3398

Mας επισήμανε επίσης ότι η διαφορά στην ασφάλιση των ελλήνων από τους ξένους βρίσκεται στο γεγονός ότι ενώ στη Γαλλία οι ασφαλίσεις ζωής κυριαρχούν στις ασφαλιστικές, στην Ελλάδα συμβαίνει το αντίστροφο. Σταδιακά όμως αυτό θα αλλάξει και θα ισορροπήσει η αγορά.