Οι τραπεζικές εξελίξεις επισπεύδουν την πώληση της Credit Agricole Life

Aναπροσαρμόζεται η πώληση της Credit Agricole Life , μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας στις τραπεζικές εξελίξεις. Οι κλειστές τράπεζες και το ερωτηματικό παραμονής της χώρας στο Ευρώ θα καθορίσουν το χρόνο και το τίμημα για την πώλησης της Credit Agricole Life. Οι τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική τραπεζική αγορά φαίνεται ότι θα επηρεάσουν και την πώληση της Credit Agricole Life στην Ελλάδα , η οποία είχε βάλει πωλητήριο τα τελευταία 2 χρόνια.

Η εταιρεία παρά το γεγονός ότι παλαιότερα είχε στρατηγική συνεργασία με το Bancassurance της Alpha Bank (λόγω της Emporiki Bank) δεν κατάφερε να εδραιώσει μία σταθερή συνεργασία με τον τραπεζικό όμιλο αλλά συνέχισε την αυτόνομη παρουσία της στην Ελλάδα. Το 2014 η παραγωγή της Credit Agricole life μειώθηκε κατά 18% περίπου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και διαμορφώθηκε στα 20,5 εκατ. Ευρώ με τα στελέχη της Credit .Agricole Life να αγωνίζονται μόνοι τους και με ελάχιστες βοήθειες από το τραπεζικό δίκτυο για να κρατήσουν την εταιρεία στην Ελλάδα Η απόφαση του μητρικού ομίλου ήταν σαφής για αποεπένδυση από την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Την Credit Agricole Life προσέγγισαν αρκετές μεικτές εταιρείες από την ελληνική αγορά αλλά σταματούσαν μπροστά στο τίμημα (που σύμφωνα με πληροφορίες του IW) που ζητούσε ο μητρικός όμιλος ξεπερνούσε τα 25 εκατ. Ευρώ .

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από τη βουλγαρική ασφαλιστική εταιρεία Euroins η οποία ανήκει στον όμιλο Eurohold τον δεύτερο μεγαλύτερο εισηγμένο όμιλο στο χρηματιστήριο της Σόφιας. Η Euroins εδρεύει στη Σόφια της Βουλγαρίας, και έχει συνεργασία με 4.000 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Το 2013 εξαγόρασε τις ασφαλιστικές εργασίες και της ”Interamerican Αchmea” σε Βουλγαρία. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της EUR OINS στην Ελλάδα είναι η Global Insurance Group. Πάντως οι εξελίξεις στην Ελλάδα μπορεί να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις με δεδομένη τη θέληση της C.A στο Παρίσι να απεμπλακεί από δραστηριότητες στην χώρα.