Επενδύοντας στο μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς

Το iw σας παραθέτει το άρθρο του κ. Κλέαρχου Πεφάνιου, Αναπληρωτή Διευθυντή Agency System και Εκπαίδευσης της International Life, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Δεκεμβρίου 2013 – Ιανουαρίου τ2014 ου Insurance World στο πλαίσιο αφιερώματος για τον απολογισμό του 2013 και το μέλλον των ασφαλιστικών εταιρειών τα επόμενα χρόνια:

Το 2013 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, τόσο για την ασφαλιστική αγορά, όσο και για την International Life. Στο σύνολο της αγοράς, το 9μηνο του 2013 σημειώθηκε 10% μείωση στην παραγωγή ασφαλίστρων και συγκεκριμένα 16% πτώση παραγωγής ζωής και 5% πτώση στον κλάδο γενικών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κλάδος υγείας παρουσίασε μια  σημαντική ανάπτυξη που άγγιξε το 20%, δίνοντάς το μήνυμα ότι η ασφάλιση υγείας τοποθετείται ψηλά στην πυραμίδα των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η International Life κατάφερε όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά αντιθέτως να δείξει την δυναμική της, προχωρώντας σε κινήσεις ανάπτυξης. Το 9μηνο του έτους η εταιρεία σημείωσε €5,7 εκ. κέρδη προ φόρων και €1,7 εκ. έσοδα επενδύσεων, μεγέθη τα οποία ήταν σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Ταυτόχρονα, βελτιώσαμε την κεφαλαιακή μας επάρκεια με την ολοκλήρωση του Α’ Σταδίου της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, και η βελτίωση ολοκληρώνεται με την συνολική αύξηση των εποπτικών μας κεφαλαίων για το 12μηνο κατά €17,5 εκ. στο τέλος Δεκεμβρίου 2013.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ενσωματώσαμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας περισσότερους από 170 εμμίσθους ασφαλιστικούς συμβούλους, λειτουργώντας με καταγεγραμμένο πλάνο ανάπτυξης. Άλλωστε, αποτελεί δέσμευσή μας η συνεχής επένδυση σε αξιόλογους συνεργάτες που αποτελούν μια από τις βασικότερες συνιστώσες για την περαιτέρω εξέλιξή μας.

Τα τελευταία χρόνια, η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει αποδειχθεί ένας από τους πλέον ανθεκτικούς κλάδους σημειώνοντας μικρή μείωση παραγωγής σε σύγκριση με άλλους τομείς της οικονομίας. Παράλληλα, η οικονομική ύφεση που διανύει η χώρα έχει δημιουργήσει αβεβαιότητα και κενά στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και σύνταξης. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για νοσοκομειακά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καταναλωτή και στην εξασφάλιση ποιότητας ζωής την περίοδο της συνταξιοδότησης. Στο κλίμα αυτό, διαμορφώνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τους κλάδους υγείας και σύνταξης, οι οποίοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια δημιουργώντας πολλές προκλήσεις ανάπτυξης για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Παράλληλα, το εποπτικό πλαίσιο της Τράπεζας της Ελλάδος που επιβάλλει συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίες των ασφαλιστικών εταιρειών οδηγεί σε εξυγίανση και αναβάθμιση της ασφαλιστικής αγοράς, προσφέροντας την ευκαιρία, σε όσες εταιρείες μπορέσουν να ανταποκριθούν, να εξελιχθούν σε ισχυρούς παίχτες στον χώρο.

Η International Life είναι ήδη έτοιμη να ανταποκριθεί με μια δυναμική στρατηγική σε αυτό το μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Διαθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό της μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας και σύνταξης, προσφέρει στους ασφαλισμένους της ποιοτικές υπηρεσίες στους νευραλγικούς αυτούς τομείς της ζωής τους. Τα προγράμματα αυτά από τη φύση τους αποτελούν υπηρεσίες που πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες των ασφαλισμένων. Για αυτό και εμείς έχουμε επιλέξει να επενδύουμε στα δίκτυα πωλήσεων και σε σωστά καταρτισμένους επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε πλάνο ανάπτυξης με κύριο άξονα τη συνεχή ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Ήδη  για το 2014 προχωράμε σε ενίσχυση των δικτύων πωλήσεων με περισσότερους από 250 εμμίσθους ασφαλιστικούς συμβούλους στους οποίους παρέχουμε συνεχείς δυνατότητες εκπαίδευσης. Μέσα από τις κινήσεις μας αυτές, στοχεύουμε στη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης που παρέχουμε, τόσο στα δίκτυα πωλήσεων, όσο και στους ασφαλισμένους μας μέσα από τη συνεχή επένδυση σε νέες τεχνολογίες. Θέλουμε να καθιερωθούμε ως μια εταιρεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και έχουμε όλα τα εφόδια για να το πετύχουμε.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*