Το ράλι στις αγορές συνεχίζεται αμείωτο

Οι χθεσινές μεγάλες κινήσεις που προήλθαν από την μείωση των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ έδωσαν ένα διαφορετικό κλίμα στην αγορά, με τις εξελίξεις από τις ασιατικές συνεδριάσεις σήμερα να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Η απόφαση της Κίνας να μην ενισχύσει με νέα κεφάλαια την αγορά, ώθησε τα επιτόκια υψηλότερα και έφερε μεγάλες πιέσεις στα χρηματιστήρια. Χαρακτηριστικές είναι οι απώλειες του Nikkei ο οποίος διαπραγματεύεται 1.62% χαμηλότερα χάνοντας 238 μονάδες, την ώρα που όλα τα ασιατικά χρηματιστήρια βρίσκονται στο κόκκινο. Το άνοιγμα της Ευρώπης θα περιμένουμε, για να δούμε το συναίσθημα των επενδυτών γύρω από τις μετοχές οι οποίες διευρύνουν τα ανοδικά ράλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία του EUR/USD κρατάει τα νέα υψηλά έτους καθώς διαπραγματεύεται στο 1.3773. Η ισοτιμία, έφτασε χθες μέχρι και το 1.3791 με τα προηγούμενα υψηλά για το 2013 να είναι στο 1.3709. Τα ζεύγη του JPY ήταν λογικό να πιεστούν μετά την μεγάλη πτώση του Nikkei, αλλά θα ξεχωρίσουμε τις πιέσεις στο USD/JPY λόγω δολαρίου. Το USD δέχεται μεγάλες πιέσεις μετά τις νέες θέσεις εργασίας οι οποίες ανακοινώθηκαν μειωμένες κατά 32.000 από τις αρχικές προβλέψεις.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διατηρεί τα χθεσινά κέρδη του παραμένοντας κοντά στα $1.340, με το πετρέλαιο να κατρακυλά στα $97.80.βαρέλι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*