27 συλλήψεις για πλαστά συμβόλαια αυτοκινήτου

Οι περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης που δημοσιοποιούνται πληθαίνουν στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους προκειμένου να συλλάβουν 27 άτομα τα οποία εμπλέκονταν σε υποθέσεις με μαϊμού ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων, που είχαν εκδοθεί από μεσιτική εταιρεία φάντασμα. 

Στις 9 Οκτωβρίου περίπου 170 αξιωματικοί από διάφορες αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις στο Leicestershire, στο Λονδίνο, το Μάντσεστερ, την Thames Valley και το West Midlands.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα οι έφοδοι που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές ήταν αποτέλεσμα έρευνας του Γραφείου κατά της Ασφαλιστικής Απάτης (IFED) που διήρκεσε αρκετούς μήνες και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος.
 
O επικεφαλής της IFED, Dave Wood, δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα δράσης αποκαλύπτει ότι οι μεσιτικές εταιρείες ασφαλίσεων – φαντάσματα είναι ένα πρόβλημα που έχει λάβει διαστάσεις. Ωστόσο οι αρχές μπορούν να το αντιμετωπίσουν με τη βοήθεια της IFED. 

Οι συνέπειες για τους νομοταγείς οδηγούς οι οποίοι πέφτουν θύματα μεσιτικών εταιρειών που δεν υπάρχουν μπορεί να είναι σοβαρές, για αυτό και οι καταναλωτές πρέπει να αναρωτιούνται όταν αγοράζουν Online ασφάλιση ή μέσω κάποιου άλλου καναλιού ασφαλιστικά προιόντα αν τελικά καταλήγουν να έχουν τη συμφωνία για την οποία έχουν πληρώσει. 

Ο ενημερωμένος και προσεχτικός καταναλωτής σε συνδυασμό με τα μέτρα της IFED θα βοηθήσουν, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την απειλή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*