«Αποτάσσει» τις ζημιές της η Εθνική Ασφαλιστική

Την αντασφάλιση και όχι την πώληση εκκρεμών ζημιών επιδιώκει η Εθνική Ασφαλιστική, που πλέον βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με μεγάλο αντασφαλιστικό οίκο.
 
Αυτό αναφέρουν πηγές του iw, που προσθέτουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν απασχόλησε πρώτη φορά την εταιρεία. Ήταν πριν από τρία χρόνια όταν είχε γίνει η πρώτη πρόταση προς την Εθνική Ασφαλιστική, ωστόσο, τότε τα ζητήματα που απασχολούσαν την εταιρεία ήταν άλλα.

Σήμερα, που η Εθνική Ασφαλιστική έχει γυρίσει σε θετικά τα ίδια κεφάλαιά της, που επέστρεψε σε κερδοφορία και έχει αναδιατάξει το χαρτοφυλάκιό της, πήρε σειρά και το ζήτημα των εκκρεμών ζημιών και, όπως αναφέρουν πηγές του iw, σύντομα η εταιρεία θα είναι έτοιμη να τοποθετηθεί και επίσημα.

 Η σχετική συμφωνία θα προβλέπει την αντασφάλιση μέρους των εκκρεμών ζημιών –υπολογίζεται ότι η αξία τους θα είναι αρκετά χαμηλότερη των 400 εκατ. ευρώ- ενώ σε κάθε περίπτωση η διαχείρισή τους θα παραμείνει αυστηρά στην Εθνική Ασφαλιστική.

Βασικές παράμετροι της σχετικής συμφωνίας θα αποτελέσουν αφενός το ύψος της ζημιάς ανά φάκελο το οποίο θα αντασφαλιστεί, όπως και το χρονικό διάστημα για το οποίο θα ισχύσει η αντασφάλιση, ενώ σε κάθε περίπτωση μια ανάλογη συμφωνία θα επιτρέψει στην εταιρεία να απελευθερώσει σημαντικά κεφάλαια και να καταστεί περισσότερο ελκυστική όταν και εφόσον ο μέτοχός της αποφασίσει να προχωρήσει στην πώλησή της.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*