Θύματα ασάφειας οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες

Στη σκιά ανησυχίας από την ανάκληση αδειών ασφαλιστικών εταιρειών βρίσκεται το Επικουρικό Κεφάλαιο μετά από την όλη εξέλιξη με τη Διεθνή Ένωση. Η εταιρεία και τα όσα έχουν γίνει πέριξ αυτής το τελευταίο διάστημα αποτέλεσαν το έναυσμα για σειρά σεναρίων σχετικά με τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις διαδικασίες ανάκλησης των αδειών τους. Η αγωνία είναι μεγάλη ιδιαίτερα μετά από διαπίστωση ότι οι χειρισμοί της ΤτΕ ήταν αιφνιδιαστικοί για την αγορά. Δεν ενημερώθηκε κανείς τίποτα και τα πάντα έγιναν εν ριπή οφθαλμού.

Πέρα από τη δυσαρέσκεια που έχει σαφώς δημιουργηθεί μεγαλύτερος είναι ο προβληματισμός για το τι επίκειται, καθώς κανείς δεν γνωρίζει, ούτε υπάρχουν υπόνοιες για το αν θα ακολουθηθεί η ίδια πολιτική και σε άλλες περιπτώσεις εταιρειών. Ήδη κατά τις πληροφορίες τα τηλέφωνα έχουν σπάσει μεταξύ των εταιρειών καθώς ο ένας μετά τον άλλο ρωτά αν γνωρίζει κάτι σχετικά με την επόμενη μέρα της ασφαλιστικής αγοράς.

Κατά πηγές προσκείμενες σε υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς έχουν προσφύγει σε πολιτικούς αρμόδιους εκφράζοντας διαμαρτυρία για το πέπλο αοριστίας που επικρατεί μεταξύ εποπτείας και θεσμικών οργάνων της ασφαλιστικής αγοράς. Οι ίδιοι μιλούν για αδόκιμες συμπεριφορές που δεν εμπίπτουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και εξεύρεσης κοινών αποδεκτών λύσεων προς όφελος της αγοράς και των ασφαλισμένων. Να σημειωθεί ότι δυσφορία εκφράζουν παράγοντες ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών λέγοντας ότι βρίσκονται μονίμως στο στόχαστρο ή σε υπόνοια ότι κάτι συμβαίνει και κατηγορούνται αδίκως την ίδια στιγμή που στην αγορά επικρατούν αθέμιτες συμπεριφορές, τις οποίες η εποπτεία θα έπρεπε να είχε επιληφθεί να λύσει αντί να προκαλεί τριγμούς για τους οποίους εν συνεχεία δεν βγαίνει να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*