Αποζημώσεις φλεγόμενου βυτιοφόρου στην Αθηνών – Κορίνθου

της Ελενας Ερμείδου

Μετά από την διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης θα αποζημιωθεί η ζημιά από την αναπτροπή του βυτιοφόρου την περασμένη Παρασκευή το βράδυ στην Αθηνών – Κορίνθου, στο 75ο χιλιόμετρο στον Ισθμό της Κορίνθου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε το IW.gr 

Τρία είναι τα βασικά ζητήματα που θα εξεταστούν:

  1. Αν το βυτιοφόρο (χύδην φορτίο) μετέφερε το φορτίο ήταν ναυλωμένο για την συγκεκριμένη μεταφορά
  2. Αν ο μεταφορέας ήταν ανεξάρτητος
  3. Αν ο οδηγός ήταν ο ιδιοκτήτης του οχήματος ή όχι

Στην περίτπωση που το βυτιοφόρο ήταν ναυλωμένο ευθύνες για ζημιά τρίτων έχει εργοδοσία μέχρι του ποσού που έχει υπογράψει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ζημά στην Γέφυρα – Αποζημώσεις

Σε ό,τι αφορά την ζημιά που προκλήθηκε στην γέφυρα την οποία το κράτος έχει παραχωρήσει στην Ολυμπία Οδό, η Ολυμπία Οδός θα αποζημιωθεί από την Ασφαλιστική εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων και τους συνασφαλιστές. Στην συνέχεια η Ολυμπία Οδός έχει ο δικαίωμα να κάνει RECOVERY , απαιτώντας να αποζημιωθεί από τους υπαίτιους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι πραγματογνωμοσύνες που θα διεξαχθούν θα εξυχνιάσουν τα αίτια του ατυχήματος ακόμα και της κακής συντήρησης του βυτιοφόρου, παρά το γεγονός ότι έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Την αποκατάσταση της γέφυρας του Ισθμού την έχει αναλάβει η INTRAKAT μετά από άμεσο κάλεσμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το Σάββατο πρωί ξεκίνησε η η κατεδάφιση της γέφυρας  η οποία ολοκληρώθηκε σε μόλις 12 ώρες. Στην συνέχεια ακολούθησε η αποκομιδή μπάζων και ο καθαρισμός του οδοστρώματος.