back to top
17.9 C
Athens
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Σε στενωπό τα συμβόλαια υγείας

της Ελενας Ερμείδου

Με μία πρώτη ανάγνωση της έρευνας στατιστικών ζωής για το 2023, όλα δείχνουν ευοίωνα για τον κλάδο ασφάλισης  ζωής και υγείας. Με μία δεύτερη ανάγνωση είναι δυσοίωνα και, αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις τα πράγματα δεν θα βελτιωθούν. Οι νέες εργασίες είναι λίγες και φαίνεται να μην μπορούν να καλύψουν τις ακυρώσεις των συμβολαίων υγείας.  Και, λέμε φαίνεται, γιατί πουθενά δεν αναφέρονται οι ακυρώσεις στον χρόνο. Όσο για τα unit linked την μητέρα των μαχών, και αυτά παρά την αύξηση, έχουν τα προβλήματα τους.

- Advertisement -

Το σύνολο των συμβολαίων το 2023 στα 2.974.532.695 από 2.770.159.033, αλλά και οι τιμολογιακές αυξήσεις μεγάλες. Ενδεικτικό ότι το πλήθος των συμβολαίων λιγότερο το 2023 σε σχέση με το 2022, 1.788.283 ήταν τα συμβόλαια από 1.805.225. Οι νέες εργασίες 904.391.091από 833.164.731 Υγείας, ατυχημάτων και ασθενειών μόλις 35.716.255. Ας σημειώσουμε, και την αλλαγή του νόμο για τα ομαδικά ασφαλιστήρια και τις ακυρώσεις που έγιναν τέλος του 2023 πιθανά με κάποιες επαναγορές. Οι περιοδικές καταβολές μόλις 27.486.117 ευρώ αντίθετα οι εφάπαξ καταβολές 89.595.480 ευρώ με το ποσοστό συμμετοχής να ορίζεται 78%.

Η μητέρα των μαχών, τα unit linked απογειώθηκαν, μεγάλη αύξηση και σε νέες εργασίες. Που όμως είναι και από ρευστοποιήσεις και από επαναγορές. Δεν ανακοινώνεται, όμως ο ακριβής αριθμός των ρευστοποιήσεων κάθε χρόνο ,αλλά και το πόσοι επενδυτές λιανικής διακρατούν τα unit linked πάνω από 5 χρόνια, το ελάχιστον χρονικό διάστημα,  για να έχουν κέρδη και όχι ζημιές, από τα διαχειριστικά κόστη και τις διπλό-χρεώσεις επενδύσεων σε αμοιβαία κεφάλαια.

- Advertisement -

Πώς μεταφράζεται όλο αυτό; 

Μήπως πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις για να αποκατασταθεί όσο υπάρχει χρόνος ο κλάδος ασφάλισης υγείας και ζωής και περισσότερη διαφάνεια;

Η ασφάλιση θα πρέπει να είνα μέρος της λύσης του προβλήματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αξία στην υγεία και τη ζωή με διαφάνεια

Η κυβέρνηση, η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι στην δημόσια και τα την ιδιωτική ασφάλιση, όλη η κοινωνία, οι υπουργοί και όλοι οι βουλευτές, όλοι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας συμφωνούν ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει έμφαση και αξία στην υγεία και την ζωή.

Ωρίμασε η λύση των ΣΔΙΤ στον χώρο της Υγείας μετά το αδιέξοδο στις σχέσεις ασφαλιστικών και κλινικών 

Τι ζήτησε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία ξένων συμφερόντων  από το υπουργείο Υγείας 

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

M. Tζωρτζωρής στο I.W: Η απαρχή μιας νέας εποχής που ήδη διαμορφώνει το μέλλον μας

Πέρα από τις ήδη γνωστές εξαγγελίες σας σχετικά με τα κίνητρα, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτή τη μετάβαση.

Αξία στην υγεία και τη ζωή με διαφάνεια

Η κυβέρνηση, η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης, οι ασφαλισμένοι στην δημόσια και τα την ιδιωτική ασφάλιση, όλη η κοινωνία, οι υπουργοί και όλοι οι βουλευτές, όλοι οι εκπρόσωποι της Πολιτείας συμφωνούν ότι το ελληνικό κράτος πρέπει να δώσει έμφαση και αξία στην υγεία και την ζωή.

Άννυ Τρύφων στο IW: Ευκαιρία για την ασφαλιστική αγορά τα νέα μέτρα

Η Άννυ Τρύφων, Αντιπρόεδρος & CEO, Designia Insurance Brokers, μίλησε στο insuranceworld.gr

Swiss Re: Οι καταστροφές με συνέργειες αντιμετωπίζονται, Baden-Baden 2024

Tην αρχή για τις νέες συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο Baden Baden την κάνει η Swiss Re δίνοντας έμφαση στην αυξανόμενη αβεβαιότητα...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Eπαγγελματική εκπαίδευση για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης που διοργάνωσε η INTERLIFE Ασφαλιστική

Ευρωπαική Επιτροπή: Πρόταση για εκπαίδευση και επανεξέταση στην οδήγηση για τους άνω των 70 ετών 

Μία από τις σημαντικές παραμέτρων των ατυχημάτων στα μεγάλα και όχι μόνο, αστικά κέντρα είναι η μεγάλη έξοδος των ηλικιωμένων στους δρόμους.

Η Carglass® συμμετείχε στις «Ημέρες Καριέρας» του Kariera.gr στην Τεχνόπολη Αθηνών

Η Carglass® έδωσε δυναμικά το "παρών" στις «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώθηκαν από το Kariera.gr στις 12 και 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Mια σημαντική επένδυση του Ομίλου Affidea

Ενημέρωση για την σημαντική επένδυση του Ομίλου στο πλαίσιο παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, καθώς και την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού

Τι συζητούν σήμερα οι αντασφαλιστές στο Baden Baden

Ξεκίνησε χτες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 το συνέδριο των αντασφαλιστών στο Baden Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη με τις κύριες συζητήσεις των αντασφαλιστών να επικεντρώνονται στις συνθήκες της προσφοράς και της ζήτησης.