Ύδρα 2012: Το πιο επιτυχημένο συνέδριο της τελευταίας δεκαετίας

Του Κωνσταντίνου Ουζούνη

Το 14ο ασφαλιστικό συνέδριο της Ύδρας με την επιτυχία του ανέκαμψε την πτωτική πορεία σε ενδιαφέρον και συμμετοχές της αξιόλογης αυτής σειράς συνεδρίων της ΕΑΕΕ. Όπως αναφέρεται στα ρεπορτάζ μας αλλά και στο δελτίο τύπου της Ένωσης, στην εκδήλωση παρευρέθησαν περίπου τριακόσιοι εκπρόσωποι από την ασφαλιστική και αντασφαλιστική αγορά, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με πέρυσι. 

Εκτός από τους αριθμούς και τις στατιστικές, υπάρχει και η ουσία. Οι συμμετέχοντες εκτός από πολυπληθέστεροι ήταν και πιο υψηλόβαθμοι. Ενδεικτικό είναι ότι παρευρέθησαν περισσότεροι από τριάντα CEO (Θεόδωρος Αχης, ΟΡΙΖΩΝ, Γιάννης Αθανασίου, Mapfre Asistencia, Ιωάννης Μπράβος, International Life, Thomas Brinkmann, Interamerican, Δημήτρης Χριστοδουλιάς, ΔΥΝΑΜΙΣ, Βασιλική Δράκου, Euromare, Ιορδάνης Χατζηιωσήφ, ATE Ασφαλιστική, Μάνος Χειράκης, ING, Παναγιώτης Καπάνταης, ΕΛΠΑ Ασφαλιστικη, Γιώργος Καραβίας, Karavias & Associates,  Γιώργος Δαλιάνης, AON Risk Solutions, Θεόδωρος Κοκκάλας, ERGO, Γιώργος Κώτσαλος, Interamerican, Σταύρος Κωνσταντάς, Εθνική Ασφαλιστική, Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Τράπεζα Πειραιώς, Δημήτρης Μαζαράκης, MetLife Alico, Νίκος Μακρόπουλος, ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ, Graham Mckean, Matrix Insurance & Reinsurance Brokers, Θεοφάνης Παπανικήτας, Britannia, Richard Postgate, AON Greece, Π. Παπανικολάου, Allianz, Μανώλης Σιατούνης, Safe Brokers, Νάντια Σταυρογιάννη, D.A.S. Hellas, Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, Matrix Insurance & Reinsurance Brokers, Μιχάλης Χατζηπροδρόμου, AGA International, Νότης Βαγιακάκος, HDI-Gerling Hellas, Γιώργος Τζανής, Motor’s Insurance Bureau, Γιώργος Βαλαής, Interamerican Assistance, Ευαγγελία Βαρδακάρη, Post Insurance Brokerage, Ανδρέας Βασιλείου, Εθνική Ασφαλιστική και Bertrand Woirhaye, Groupama).

Βοήθησε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά ανταγωνίστηκαν τέσσερις μεσιτικές εταιρείες αντασφαλειών (AON Benfield, Matrix Insurance & Reinsurance Brokers, Safe Brokers και Guy Carpenter), για να «σαγηνεύσουν» τις αντισυμβαλλόμενες ασφαλιστικές εταιρείες. Η μάχη ήταν φορτισμένη και έντονη παρά το γεγονός ότι τα στελέχη των μεσιτικών εταιρειών και επισκέφθηκε ο ένας την εκδήλωση του άλλου αλλά και προσπάθησαν  να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης. 

Την τελευταία ημέρα του συνεδρίου όλοι χαμογελούσαν και πίστευαν ότι το δικό τους χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα ήταν το πιο πλούσιο.  Γεγονός όμως είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα,  οι τιμές θα πέσουν και λόγω τεχνικών εξελίξεων  στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς  αλλά και λόγω ανταγωνισμού.

Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε  στους συνέδρους ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, η εταιρεία του οποίου (ΕΥΡΩΠΗ ΑΕΓΑ), ήταν χορηγός της δεξίωσης καλοσωρίσματος, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου, στην ταράτσα του Ιστορικού Μουσείου της Ύδρας, με πλούσιο μπουφέ, καλή συζήτηση και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Ο κ. Μακρόπουλος φρόντισε η εκδήλωση να διαπνέεται από το πνεύμα της καλλιέπειας που τον διακρίνει προσωπικά. 

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η ΕΑΕΕ να υιοθετήσει και άλλες εξωστρεφείς δράσεις  και να δημιουργήσει καινούριες. Δεν ξέρω αν θα ήταν υπερβολικό να ευχηθώ να υποστηρίξει και τις υφιστάμενες εξωστρεφείς δράσεις ιδιωτικών εταιρειών όπως η Ethos Media.        

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*