Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Χ. Θεοχάρης στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕΥ στο Κεντρικό Κτήριο της “NP Ασφαλιστική”

Παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, διεξήχθη το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, η Γενική Τακτική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιριών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΣΕΠΕΥ) στην αίθουσα συνελεύσεων και εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων της “NP Ασφαλιστική” στο Μαρούσι.

Στον ΣΕΠΕΥ συμμετέχουν οι Εταιρίες Επενδυτικής Διαμεσολάβησης (ΑΕΕΔ) και οι Εταιρίες Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΑΕΠΕΥ) της ελληνικής χρηματαγοράς.

Ο χώρος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης ήταν μία χορηγία της “NP Ασφαλιστική” προς τον Σύνδεσμο, καθώς ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρίας κ. Νικόλαος Ζάχος είναι και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του ΣΕΠΕΥ.

Η παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών στην Γενική Συνέλευση καταδεικνύει το άμεσο ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον χρηματοπιστωτικό και χρηματιστηριακό κλάδο της χώρας και τις προοπτικές που έχει στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Χάρης Θεοχάρης: Μία ευτυχή συγκυρία για την οικονομία και το χρηματιστήριο

Ο Υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε πως σήμερα έχουμε μια ευτυχή συγκυρία μετά από πολλά δύσκολα χρόνια για την οικονομία και το χρηματιστήριο. Το ΧΑ είναι στο όριο να δείξει τη δυναμική του και η κυβέρνηση προσπαθεί να υποστηρίξει τις προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, μέσα από τους εξής τέσσερις πυλώνες:

1) Από την δημοσιονομική σταθερότητα και την υιοθέτηση μιας φιλοεπενδυτικής πολιτικής για την προσέλκυση τόσο άμεσων, όσο και χρηματοοικονομικών επενδύσεων.

2) Με την αναβαθμισμένη εικόνα της ελληνικής κεφαλαιαγοράς προς τους μεγάλους θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, μετά την πρόσφατη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας.

3) Μέσα από πολιτικές για μείωση της ανεργίας και για την ανάπτυξη της οικονομίας (πορεία ΑΕΠ μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης), όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Δεν είναι μόνο ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που μας ικανοποιεί, αλλά και το γεγονός ότι μια σειρά στοιχείων όπως ο τουρισμός, οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν πως το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας μετασχηματίζεται. Έχουμε φυσικά δρόμο να διανύσουμε προς αυτή την κατεύθυνση»

4) Από το πλάνο ανάπτυξης της ίδιας της κεφαλαιαγοράς. Έτσι, πέρα από την επιτυχή δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση των τραπεζών (προσέλκυση μεγάλων ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων και διεύρυνση του free float στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, στρατηγική τοποθέτηση από μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού στην Alpha Bank), έχουν εισαχθεί σε νομοσχέδιο και θα ψηφιστούν σύντομα διατάξεις για μείωση του φόρου συγκέντρωσης κεφαλαίου και φόρου επί των πωλήσεων μετοχών.

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΠΕΥ με παρουσία στελεχών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στα πλαίσια της Γενικής Τακτικής Συνέλευσης του ΣΕΠΕΥ που διεξήχθη τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά για τα μέλη απομακρυσμένων περιοχών και νησιών, εκτός των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Διευθύντρια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κα Καλλιόπη Μπενετάτου, ενώ για θέματα διαδικασιών με στόχο την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μίλησαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο κ. Θεμιστοκλής Κοσσίδας και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕΥ κ. Γιάννης Πολυχρονίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*