Ηλ. Αποστολόπουλος, Intermerican: Η συζήτηση γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση και την ασφάλιση υγείας τώρα ξεκινά!

Μόνο ευχαριστίες προς την εταιρεία του και στους ανθρώπους της, που «πίστεψαν σε εκείνον» και τον στηρίζουν σε όλη την 20 ετών και πλέον διαδρομή του, έχει ο Κορυφαίος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, από το γραφείο πωλήσεων της Σοφίας Ζερβουδάκη, πρώτος στη νέα παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας και βραβευμένος φέτος, για πρώτη φορά, με τη διάκριση «Δημήτρης Κοντομηνάς», που θεσμοθετήθηκε προς τιμήν του αείμνηστου ιδρυτή της Interamerican. Ο κ. Αποστολόπουλος, με πολύ σκληρή δουλειά, πέτυχε να παραμείνει στην κορυφή της εταιρείας του, νιώθει το βάρος της μεγάλης ευθύνης και τονίζει για τη διάκρισή του ότι «θα λειτουργήσει ως μια νέα παρακίνηση». 

iw? Η πρωτιά σας στον κλάδο ζωής και υγείας σάς οδήγησε, φέτος, κ. Αποστολόπουλε, στο να είστε ο πρώτος ασφαλιστής που τιμήθηκε με το θεσμοθετημένο βραβείο «Δημήτρης Κοντομηνάς». Ποια είναι τα συναισθήματά σας για αυτήν την ξεχωριστή σας κατάκτηση;

απ. Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία μου που δημιούργησε αυτό το βραβείο, αλλά και εσάς για το βήμα που μου δίνετε να μοιραστώ τις σκέψεις μου με το αναγνωστικό σας κοινό. Έχοντας γνωρίσει παλαιότερα τον Δημήτρη Κοντομηνά, δεν μπορώ ακόμα να συνειδητοποιήσω ότι κρατούσα στα χέρια μου, προ λίγων ημερών, μια διάκριση που φέρει ένα τόσο «βαρύ όνομα» για τον κλάδο των ασφαλειών, μια διάκριση που ήρθε στη ζωή μου μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και με φέρνει μπροστά σε μια επαγγελματική ολοκλήρωση. 

iw? Τι έχει αλλάξει από τότε που κρατήσατε αυτό το βραβείο όσον αφορά τον τρόπο που βλέπετε το αντικείμενο της δουλειάς σας;

απ. Αυτή η διάκριση είναι πρώτα ευθύνη, γιατί είμαι άνθρωπος της ομάδας, είμαι άνθρωπος της παρακίνησης, κάθε επιτυχία θέλω να τη βλέπω ως ένα ακόμα κίνητρο, ως έναν νέο στόχο. Μιλάω με συναδέλφους και τους παρακινώ να κοιτάζουν έναν μεγάλο στόχο, να τον κατακτάς, να χτυπά δυνατά η καρδιά σου και να μην μπορείς να περιγράψεις τα συναισθήματά σου. Τα τελευταία επτά χρόνια, είμαι πρώτος στον κλάδο υγείας της Interamerican, αλλά αυτή η διάκριση ήρθε να απογειώσει την αναγνωρισιμότητά μου. Πάνω απ’ όλα, λειτουργεί ως μια νέα παρακίνηση. 

iw? Μια μεγάλη επιτυχία έχει πάντοτε πίσω της «σκληρή δουλειά»;

απ. Πάρα πολλή και σκληρή δουλειά, αλλά και ευχαρίστηση! Ξέρετε η δική μας δουλειά σου δίνει αγωνίες, αλλά σου δίνει και πολλές ικανοποιήσεις, σου δίνει χαρά, εισπράττεις χαμόγελα, δέχεσαι ευχές και αγάπη. Μετά από όλα αυτά, φτάνεις στο σπίτι σου και νιώθεις γεμάτος. Προσφέρεις σιγουριά και νιώθεις καλά. 

iw? Είστε διαρκώς πρώτος σε έναν τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης εξαιρετικά δύσκολο, όπως πολύ δύσκολα ήταν και τα τελευταία χρόνια της πανδημίας που βιώσαμε ως κοινωνία. Είχε ευκαιρίες αυτή η εποχή, τελικά; 

απ. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πολύ σωστά, βιώσαμε καταστάσεις πρωτόγνωρες και όλοι ήθελαν να έχουν την υγεία τους, ωστόσο, για το δικό μας αντικείμενο ήταν το πιο πρόσφορο έδαφος να μιλήσεις γι’ αυτές τις ανάγκες και είχαμε ένα τεράστιο πεδίο δράσης. Με άλλα λόγια, από εκεί που μιλούσαμε για την πολυτέλεια της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, περάσαμε στην ανάγκη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Επιπλέον, επανήλθε η ανάγκη να ξαναδούμε τις ομαδικές ασφαλίσεις, και γενικά στον τομέα της υγείας όλοι ήταν πιο έτοιμοι να δεχτούν τις υπηρεσίες μας. Ο κόσμος βάζει και έβαζε πάντοτε την υγεία του πάνω από όλα.

iw? Επομένως, λέτε ότι υπάρχει «πεδίο δράσης λαμπρό»;

απ. Θεωρώ ότι η συζήτηση γύρω από την ιδιωτική ασφάλιση και την ασφάλιση υγείας τώρα ξεκινά! Μέχρι σήμερα, τρόπον τινά, προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κόσμο και να περάσουμε στη συνείδησή του την αξία της. Τώρα, ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποί μας έχουν συνειδητοποιήσει τι σημαίνει στην πράξη «ασφάλιση υγείας». Ήδη η νεοσύστατη κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της και μίλησε για την ανασύσταση στον χώρο της υγείας, οπότε καταλαβαίνετε ότι το έργο μας το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ πιο εύκολο. Το μόνο που μένει είναι να βγούμε στον κόσμο και να μιλήσουμε γι’ αυτές τις υπηρεσίες. 

iw? Κύριε Αποστολόπουλε, στο πρόσφατο 16ο Insurance Conference μιλήσαμε για αυτήν τη νέα σχέση κράτους-ιδιωτικής ασφάλισης και την «υποχρεωτικότητα» που επανέρχεται και διαμορφώνει μια νέα εποχή. Ποια είναι η άποψή σας;

απ. Από την εμπειρία μου, θα σας απαντήσω ότι ο Έλληνας μπροστά στη λέξη «υποχρεωτικότητα» είναι αλλεργικός! Από την άλλη, ο δικός μας ο ρόλος, επειδή δεν προσφέρουμε απλά μια ασφάλιση υγείας, αλλά δίνουμε την ψυχή μας για έναν συνάνθρωπό μας, είναι να προετοιμάσουμε τον κόσμο και, αντί για «υποχρεωτικότητα», να μιλήσουμε για αναβάθμιση της υγείας, έχοντας πάντοτε κοντά τους έναν σύμβουλο, όπως είναι ένας ασφαλιστής, ώστε να είναι πραγματικά δίπλα τους όποτε τον χρειαστούν και όχι μόνο να είναι «κάπου ασφαλισμένοι». Εάν τους πούμε ότι δεν είναι «βασανιστικό» αλλά κάτι που θα τους αλλάξει τη ζωή, θα οδηγηθούμε στην απογείωση. 

iw? Εξακολουθείτε και αντλείτε πελατολόγιο με τον παραδοσιακό τρόπο προσέγγισης; Μιλάτε απευθείας με τους ανθρώπους που ασφαλίζετε;

απ. Η ερώτηση που μου κάνουν συχνά αυτήν την εποχή είναι πώς κατάφερα να αυξήσω την παραγωγή μου την περίοδο της πανδημίας με όλες τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Παρ’ όλο που η τεχνολογία μάς βοήθησε εκείνη την περίοδο, όπως και σήμερα βέβαια, προκειμένου να μειώσουμε τις αποστάσεις και να επικοινωνήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια, προσωπικά επιδίωκα την προσωπική επαφή με τα δυνατά μέτρα προστασίας, θέλω να τους γνωρίζω όλους και να είμαι «ο άνθρωπός τους», όπως έλεγε και ο μεγάλος Δημήτρης Κοντομηνάς.

Ο Έλληνας μπροστά στη λέξη “υποχρεωτικότητα” είναι αλλεργικός! Από την άλλη, ο δικός μας ο ρόλος είναι να προετοιμάσουμε τον κόσμο και, αντί για «υποχρεωτικότητα, να μιλήσουμε για αναβάθμιση της υγείας, έχοντας πάντοτε κοντά τους έναν σύμβουλο

iw? Θα πάψει ποτέ η προσωπική επαφή να αποτελεί το κυρίαρχο κανάλι πώλησης;

απ. Η τεχνολογία είναι βοηθός στο επάγγελμά μας, αλλά δεν μπορεί ποτέ να γίνει το «αφεντικό» και να αντικαταστήσει την προσωπική επαφή. Είναι ένας εξωτερικός βοηθός, αλλά χωρίς συναισθήματα. Εξακολουθώ να δουλεύω με συστάσεις και κέντρα επιρροής.

iw? Ποιο θα λέγατε ότι είναι το «μότο» της ζωής σας;

απ. «Να έχεις ένα κίνητρο στη ζωή σου. Κάτι πρέπει να κυνηγάς. Να έχεις έναν στόχο και προς τα εκεί να πηγαίνεις». Αυτό είναι κάτι που με ακολουθεί και με αντιπροσωπεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*