Οι σημερινές οικονομικές προκλήσεις και οι λύσεις που δίνουν τα Unit Linked

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μακροπρόθεσμων οικονομικών στόχων για εμάς και την οικογένειά μας είναι πάντα σημαντικά. 

Η δημιουργία ενός ικανοποιητικού κεφαλαίου αποτελεί εχέγγυο οικονομικής ευρωστίας, με την οποία μπορούμε να εκπληρώνουμε μικρούς και μεγάλους στόχους. Είναι ικανή επίσης να μας χαρίσει οικονομική ανεξαρτησία και ποιότητα ζωής μετά το πέρας του εργασιακού μας βίου. 

Η ζωή όμως είναι, πολλές φορές, γεμάτη προκλήσεις, προσωπικά εμπόδια ή εξωγενείς παράγοντες, που δυσκολεύουν το εγχείρημά μας. 

Στις μέρες μας, για τη δημιουργία ενός ικανοποιητικού κεφαλαίου απαιτείται μια επαγγελματική διαχείριση ενός πλάνου αποταμίευσης που θα διασφαλίζει το μέλλον μας επαρκώς, αντιμετωπίζοντας μια σειρά υπαρκτών προκλήσεων, σήμερα:

Συντάξεις: Οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα μπορέσουν να λάβουν μια ικανοποιητική σύνταξη στο μέλλον, καθώς το δημογραφικό πρόβλημα εντείνεται και το ποσοστό αναπλήρωσης στο δημόσιο αναδιανεμητικό σύστημα βαίνει συνεχώς μειούμενο. Η Εθνική Σύνταξη διαμορφώνεται, σήμερα, μόλις στα 354 ευρώ, η σχέση εργαζόμενων/συνταξιούχων διαμορφώνεται στο 1,3 προς 1, ενώ η αναλογία γίνεται ακόμη πιο δυσμενής, αν υπολογίσει κανείς την ανασφάλιστη ή μερικώς ασφαλισμένη εργασία. 

Οικονομικοί Στόχοι: Η πραγματοποίηση ενός μεγάλου οικονομικού στόχου, όπως η εξασφάλιση μιας κατοικίας, απαιτεί σίγουρα ένα μεγάλο αρχικό κεφάλαιο. Κάθε άλλη επιθυμία μας (σπουδές παιδιού, ανακαίνιση κατοικίας, αγορά ΙΧ, άλλοι υλικοί στόχοι) απαιτούν επίσης τον κατάλληλο οικονομικό προγραμματισμό. 

Απρόσμενα Γεγονότα: Αναπάντεχα γεγονότα στη ζωή είναι ικανά να προκαλέσουν σημαντικά έκτακτα έξοδα ή ακόμη και αδυναμία εργασίας. Για κάποιους μπορεί να αποτελεί μια πρόσκαιρη οικονομική ζημιά, αλλά για άλλους μια πραγματική καταστροφή. 

Απόδοση Αποταμίευσης: Το περιβάλλον μηδενικών-χαμηλών επιτοκίων στις καταθέσεις, σήμερα, αποτελεί αντικίνητρο για τους αποταμιευτές οι οποίοι αναζητούν σύγχρονες λύσεις, με ευελιξία και χαρακτηριστικά εξατομίκευσης για τη δημιουργία κεφαλαίου. Αν και αναμένεται μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, λόγω των παρεμβάσεων των Κεντρικών Τραπεζών, η απόδοση για το μέσο επιτόκιο προθεσμιακών καταθέσεων στη χώρα μας παραμένει πενιχρή με 0,11% (στοιχεία ΕΚΤ, Αύγουστος 2022).

Θα πρέπει, λοιπόν, από σήμερα κιόλας, να σχεδιάσουμε τη δημιουργία ενός πρόσθετου κεφαλαίου για τα χρόνια που έρχονται μέσα από ένα πρόγραμμα συστηματικής αποταμίευσης, εμπλουτίζοντάς το με ασφαλιστικές καλύψεις, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα, ακόμα κι αν προκύψει κάτι απρόοπτο στη ζωή μας. 

Η αποταμίευση προσφέρει σε κάθε περίοδο της ζωής μας το «μαξιλάρι» που μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο πιο ασφαλείς κάθε μέρα. 

Είναι η επιλογή που μας δικαιώνει διαρκώς, σε κάθε ενδεχόμενη ανάγκη, σε κάθε σημαντική στιγμή.

Στους παραπάνω, και όχι μόνο, προβληματισμούς λύση έρχονται να δώσουν τα ασφαλιστικά προϊόντα Ζωής συνδεδεμένα με επένδυση: Τα Unit Linked. 

Ως Unit Linked ορίζονται τα ασφαλιστήρια ζωής των οποίων ένα μέρος των ασφαλίστρων χρησιμοποιείται για την απόκτηση ασφαλιστικής κάλυψης ζωής, ενώ το υπόλοιπο αξιοποιείται σε επενδυτικές επιλογές όπως τα Αμοιβαία Κεφάλαια. 

*Ρωτήστε σήμερα τον Ασφαλιστικό σας Διαμεσολαβητή και σχεδιάστε μαζί το οικονομικό σας μέλλον!

Aπό το περιοδικό Vision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*