ERGO Hellas: Έξυπνοι τρόποι για να διαφυλάξουμε την υγεία μας

Στην αρχή του νέου έτους, οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε την αφορμή που ψάχνουμε για να αλλάξουμε συνήθειες που έχουμε υιοθετήσει και μας ενοχλούν ή για να βάλουμε νέους στόχους. Η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας κάνοντας τον απολογισμό μας από τη χρονιά που πέρασε.

Αυτοί οι νέοι στόχοι, γνωστοί ευρύτερα και ως «New Year’s Resolutions» είναι οι αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας προς το καλύτερο. Μάλιστα, όπως καταδεικνύουν διάφορες μελέτες που δημοσιεύονται κατά περιόδους, οι στόχοι αυτοί αφορούν κυρίως στην υγεία μας.

Η καλή υγεία αποτελεί από τα πιο ανεκτίμητα αγαθά και προτεραιότητες στη ζωή μας, αφού χωρίς εκείνη δεν θα μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους και τα όνειρά μας.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να προστατέψουμε την υγεία μας υιοθετώντας «υγιεινές» συνήθειες;

  • Μια καλή αρχή με ένα ετήσιο check – up.  

Με τα check – up μπορούμε να έχουμε μια εικόνα της κατάστασης της υγείας μας κάνοντας ένα προληπτικό έλεγχο του οργανισμού μας, ο οποίος μπορεί να νοσεί χωρίς να μας δίνει συμπτώματα. Η πρόληψη είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός λόγος να μην αμελούμε τις γενικές εξετάσεις, καθώς με τον τρόπο αυτό θα μπορούμε να γνωρίζουμε από νωρίς αν υπάρχει κάποιο ζήτημα υγείας ώστε να λάβουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή του. Τα check-up είναι συνήθως παροχές που δίνουν δωρεάν τα περισσότερα συμβόλαια υγείας των ασφαλιστικών εταιρειών προωθώντας με αυτό τον τρόπο τη λογική της πρόληψης.

  • Διαγνωστικές εξετάσεις just in case

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη με επισκέψεις σε γιατρούς και η πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων αν υπάρχει συμπτωματολογία μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά μας για έναν πιο «υγιεινό» και αθλητικό τρόπο ζωής και να μας βοηθήσει να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες.

Τα ραντεβού με ορθοπεδικούς, παθολόγους ή με όποια άλλη ειδικότητα μας ενδιαφέρει, μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας που πιθανώς να έχουμε και το οποίο πιστεύουμε ότι μας εμποδίζει από το να αθληθούμε. Τα περισσότερα συμβόλαια ασφαλιστικών εταιρειών καλύπτουν ανάγκες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, διαγνωστικών εξετάσεων και ραντεβού σε ειδικότητες γιατρών αναλαμβάνοντας τα έξοδα ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα.

Περισσότερα στο ERGO blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*