Μία «μικρή κατάθεση ψυχής» από τον Επίτιμο Πρόεδρο Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος

Με αφορμή την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Πρόεδρο ο κ. Κωστής Μαυρόπουλος απέστειλε στην Ε.Ε.Α.Ε. την παρακάτω δήλωση, μια «μικρή κατάθεση ψυχής» όπως γράφει και ο ίδιος.

Με ιδιαίτερα συγκινητικό και γλαφυρό τρόπο, περιγράφει μια πορεία 20 και πλέον ετών, αναφέρει τις κορωνίδες των δράσεων του, και ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και συνετέλεσαν στην ανάδειξη της Ένωσής μας και των ανθρώπων της, σε έναν από τους πιο λειτουργικούς, δραστήριους, και επιτυχημένους φορείς στην Ασφαλιστική μας Αγορά.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, κατά την Συνεδρίαση της
20ης Οκτωβρίου 2022, επικύρωσε την απόφαση που έλαβε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο,
για την αναγόρευση του κ. Κωστή Σ. Μαυρόπουλου σε Επίτιμο Πρόεδρό της.

Όλα τα Μέλη υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα την απόφαση του Δ.Σ. αναγνωρίζοντας
στο πρόσωπο του τις ιδιότητες του εξαιρετικού επαγγελματία και επιτυχημένου επιχειρηματία
ασφαλιστή, που καταθέτει τις προσωπικές του αξίες, συμπαραστεκόμενος ενεργά στην Ε.Ε.Α.Ε.
και τις επιδιώξεις της, για το καλό του Κλάδου.

Κωστής. Σ. Μαυρόπουλος ..εκ βαθέων !
Με αφορμή την ιδιαίτερη τιμή της βραβεύσεώς μου ως Επιτίμου Προέδρου της ΕΕΑΕ, θα ήθελα, αντί δηλώσεως, να κάνω μία μικρή κατάθεση ψυχής σε αυτούς που με τίμησαν στα χρόνια της παρουσίας μου στα κοινά του κλάδου μας.

Όταν πριν από εικοσιένα χρόνια μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Ένωσης, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι, άθελά μου, είχα ήδη κάνει το πρώτο βήμα σε ένα μονοπάτι ξένο ως τότε για μένα.
Αυτό της συμμετοχής μου στα κοινά του Κλάδου μας.

Στα πρώτα βήματα του απάτητου αυτού δρόμου, μαζί με νέους συναδέλφους που συμμετείχαν, διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή ότι η Ένωση έπρεπε να εκσυγχρονιστεί για να εξυπηρετήσει
τις τότε ανάγκες του κλάδου και με τον τρόπο αυτό να ενισχύσει τη θέση της, και να ενδυναμώσει με την προσέλκυση νέων μελών.

Σαφώς οι προηγούμενες διοικήσεις είχαν προσφέρει σημαντικό έργο αλλά παρέμεναν προσκολλημένες σε παλαιές μεθόδους και νοοτροπίες που δεν συμβάδιζαν με το συνεχώς εξελισσόμενο ευρωπαϊκό πλέον τοπίο του κλάδου. Με προσπάθεια, αγώνα, συγκρούσεις αλλά και σεβασμό στο παλαιό αλλά και με το όραμα
της ανάγκης για το νέο, καταφέραμε να φτάσουμε την Ένωση στο επίπεδο που της αρμόζει, ως ο παλαιότερος – από το 1932 – θεσμικός φορέας του Κλάδου μας, σύμφωνα με τη βαριά ιστορία και κληρονομιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ περιοδικό ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΩ της Ε.Ε.Α.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*