Κλάδος Ζωής: Ποιοι ηγούνται στην “κούρσα” των ατομικών και ομαδικών ασφαλίσεων;

Η πρόσφατη έρευνα της ΕΑΕΕ για τις ασφαλίσεις Ζωής Α ́ εξαμήνου 2022, αποκαλύπτει ότι τα κανάλια διανομής καταλαμβάνουν διαφορετικό κομμάτι της “πίτας” για ατομικές και ομαδικές ασφαλίσεις στον εν λόγω κλάδο.

Τα ποσοστά αντικατοπτρίζουν τις επιδόσεις των καναλιών στις δύο κατηγορίες ασφαλίσεων το α΄εξάμηνο του 2022 και όπως φαίνεται, “πρωταγωνιστής” στις ατομικές παραμένει το bankassurance, με ποσοστό 43,3%, έναντι 49,9% το α’ εξάμηνο του 2021. “Μπροστά” φαίνεται πως βγαίνουν και οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας κλείνοντας την “ψαλίδα”, με ποσοστό 39,9%, έναντι 35,9% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. 

Διαφορετική είναι η εικόνα στις ομαδικές ασφαλίσεις, όπου τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασίας, σε ποσοστό 44,4%, έναντι 33,5% το 2021. Ακολουθούν οι Άμεσες Πωλήσεις (Corporate Sales, Ασφαλιστικοί Υπάλληλοι) με ποσοστό 26,4% (έναντι 27,4% την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι) ενώ έδαφος φαίνεται να χάνουν οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας, καθώς κατέλαβαν μόλις το 10,3% από την πίτα της παραγωγής, έναντι 15,1 το α΄εξάμηνο πέρυσι. 

Διαβάστε επίσης:

Μειωμένες κατά 28%, στα 327,9 εκατ. οι νέες εργασίες στον κλάδο Ζωής&Υγείας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*