Θάνος Παπαδημητρίου, ΕRGO: Σύγχρονη επένδυση και καινοτόμα προγράμματα Unit Linked

Στην ομιλία του με τίτλο «Σύγχρονη επένδυση και καινοτόμα προγράμματα Unit Linked», στο πλαίσιο του 3rd Insurance Intermediaries Forum, ο κ. Θάνος Παπαδημητρίου, Διευθυντής Στρατηγικών Έργων Ζωής & Υγείας, ERGO, ανέφερε ότι η ERGO έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του νέου Στρατηγικού Σχεδίου της με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στις ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας, μέσω της δημιουργίας μίας ολοκληρωμένης γκάμας προϊόντων, της υιοθέτησης νέων τεχνολογικών λύσεων, της αξιοποίησης του εκτεταμένου δικτύου των συνεργατών της και της βελτιστοποίησης των διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των νέων προϊόντων unit linked, τα οποία αφορούν ειδικά διαμορφωμένα επενδυτικά αμοιβαία από τον μητρικό όμιλο μέσω της MEAG και θα διατίθενται μόνο μέσω των διαμεσολαβητών. Όπως ο ίδιος επεσήμανε τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν τεράστια διασπορά σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελούν μία καινοτομία που παραπέμπει περισσότερο σε επενδυτική, παρά ασφαλιστική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η MEAG διαχειρίζεται  σήμερα συνολικά κεφάλαια που υπερβαίνουν τα 330 δισ. ευρώ και είναι μία από τις σημαντικότερες  εταιρίες διαχείρισης θεσμικών και ιδιωτικών κεφαλαίων στον κόσμο.

Ο κ. Παπαδημητρίου, τόνισε την διαφάνεια, ευελιξία και ψηφιοποίηση που χαρακτηρίζουν τα νέα προϊόντα, μέσα από μία πλήρως ψηφιακή και απλοποιημένη διαδικασία πώλησης και διαχείρισης UL προϊόντων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και του κανονιστικού πλαισίου, ενώ παρουσίασε το ψηφιακό οικοσύστημα υπηρεσιών της ERGO, με επίκεντρο τον διαμεσολαβητή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*