Η Εθνική Ασφαλιστική αλλάζει: Με ισχυρό μέτοχο και καινοτομίες στοχεύει σε πρωτιές πανευρωπαϊκά!

του Βάιου Κρόκου

Το 37ο Συνέδριο Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής ήρθε σε μια ιστορική εποχή για την εταιρεία. Με νέο ισχυρό μέτοχο και στόχους που θα βελτιώσουν τη δομή, τις διαδικασίες και τα προϊόντα της, η εταιρεία θέτει υψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Όχι μόνο για τη – πατροπαράδοτη – κορυφή που κατέχει στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, αλλά και σε πρωτιές που αντανακλούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Το φετινό 37ο Συνέδριο Πωλήσεων βρίσκει την εταιρεία μας σε μια ιστορική στιγμή. Είναι το πρώτο συνέδριο μετά την αλλαγή μετοχικής ηγεσίας. Μια αλλαγή που έχει την ευκαιρία και την αποστολή να είναι δομική. Να εκσυγχρονίσει, να φέρει εντός (της εταιρείας) ότι καλύτερο ώστε μαζί με τους ανθρώπους μας να συναντήσουμε το μέλλον μας. Και όχι μόνο να το συναντήσουμε, αλλά και να ηγηθούμε. Σε αυτή την νέα ιστορική σελίδα μας, οι άνθρωποι των πωλήσεων καλούνται να γίνουν μέρος της συνολικής προσπάθειας, να οπλιστούν με τα καλύτερα της εταιρείας και να μας οδηγήσουν στη κορυφή, όπως και να μετράει κανείς τη κορυφή. Είτε με το συνολικό όγκο παραγωγής ασφαλίστρων, είτε με τα συνολικά κέρδη, είτε με τους δείκτες οικονομικής ευρωστίας και φερεγγυότητας. Σε κάθε μια από αυτές τις κορυφές οι άνθρωπο μας οδηγούν. Αυτοί που θέτουν υψηλούς στόχους, αυτοί που τολμούν, αυτοί που επιτυγχάνουν», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος κ. Σταύρος Κωνσταντάς στο πλαίσιο της εκδήλωση βραβεύσεων του εταιρικού δικτύου που πραγματοποιήθηκε στο γκολφ της Γλυφάδας.

Μαθημένη στις κρίσεις

Ο κ. Κωνσταντάς υπογράμμισε πως η εταιρεία έχει αποδείξει έμπρακτα την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της εν μέσω πολλών κρίσεων εδώ και 130 χρόνια, καθώς σε κάθε στιγμή η Εθνική Ασφαλιστική προσαρμόστηκε και άλλαξε όποτε απαιτείτο.

«Το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και τώρα. Να πρωταγωνιστήσουμε ώστε να προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας σύγχρονα προϊόντα, μειώνοντας τους κινδύνους τους και αυξάνοντας την εμπιστοσύνη προς την εταιρεία», σημείωσε.

«Διανύουμε αβέβαιους καιρούς με πόλεμο στην Ευρώπη, παγκόσμια κρίση στη δημόσια υγεία, μαζική μετανάστευση, κλιματική αλλαγή, άνοδος του φαινομένου της παραπληροφόρησης, κρίση διαρκείας στις χρηματαγορές. Η εμφάνιση νέων κινδύνων εξαιτίας των φυσικών καταστροφών αλλά και οι απειλές που δέχονται οι επιχειρήσεις από κακόβουλες ενέργειες στο κυβερνοχώρο αποτελούν νέους παράγοντες ανάπτυξης έξυπνων και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων. Σε όλα αυτά παρέχουμε ασφαλιστικές λύσεις σταθερά με αξιοπιστία, με ιστορική ευθύνη και διαδρομή εδώ και 130 χρόνια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξα μηνύματα για τη χώρα και την εταιρεία

Περιγράφοντας την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ο ίδιος τόνισε πως οι προοπτικές για τη χώρα είναι αισιόδοξες παρά τους κλυδωνισμούς διεθνώς. «Είμαστε η ευχάριστη έκπληξη. Οι δείκτες ανάπτυξης, εμπιστοσύνης και σταθερότητας με τους εταίρους, τους επενδυτικούς οίκους και τις αγοράς είναι θετικοί. Αισιοδοξώ και για τη χώρα μας και για την ασφαλιστική αγορά», σημείωσε.

Μιλώντας για την Εθνική Ασφαλιστική ο ίδιος υπενθύμισε πως η εταιρεία βρέθηκε – με τη συνεισφορά της – δίπλα πάντα σε κάθε επιτυχία της Ελλάδας όσο καμία άλλη εταιρεία: Στήριξε διαχρονικά την ανάπτυξη των εταιρειών, την υγεία των ασφαλισμένων και το συνταξιοδοτικό τους εισόδημα.

«Με το ισχυρό ηγετικό μας όνομα, καλούμαστε σήμερα να προχωρήσουμε μπροστά ΠΡΩΤΟΙ, για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των ανθρώπων και των επιχειρήσεων», είπε.

Νέα προϊόντα – όπλο το Agecy

Όπως εξήγησε ο κ. Κωνσταντάς, η μακροχρόνια διαδικασία πώλησης της εταιρείας στέρησε πόρους σε επίπεδο επενδύσεων και νέων ταλέντων καθώς η εταιρεία είχε μια «αμυντική προσέγγιση» αυτά τα χρόνια. Ωστόσο πλέον στόχος είναι η δημιουργία νέων προϊόντων με ανταγωνιστικές τιμές και αναπτυξιακά κίνητρα προς το εταιρικό μας Δίκτυο.

«Οι προσπάθειες όλων δε σταματάνε, ξέρουμε πως θέλουμε να είναι η Εθνική Ασφαλιστική στο τέλος της δεκαετίας: Θα είναι μια διαφορετική μεν, αλλά ισχυρότερη, εκσυγχρονισμένη και ευημερούσα εταιρεία δε. Στόχος είναι να καταστήσουμε την Εθνική Ασφαλιστική ως μια από τις καλύτερες ασφαλιστικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η αλλαγή αυτή έχει ξεκινήσει και θα χρειαστεί χρόνο, αλλά στο τέλος αυτής της διαδρομής θα μας κάνει όλους υπηρήφανους. Διαθέτουμε ένα νέο πανίσχυρο μέτοχο, με αποδεδειγμένη ισχύ και κεφαλαιακή επάρκεια, κύρος, γνώση του διεθνούς περιβάλλοντος και μεγάλη φιλοδοξία για την επένδυση στην εταιρεία και σε άλλες στη χώρα. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο για την ενίσχυση της γνώσης και τον εμπλουτισμό του διεθνούς know how με την συνεισφορά διεθνών συμβουλευτικών οίκων. Ένα ακόμα υπερόπλο στα χέρια μας είναι το agency και στρατηγική απόφαση του μετόχου και της διοίκησης είναι η η ενίσχυση του», τόνισε.

Αλλαγές και ψηφιοποίηση 

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντάς μίλησε για τις διαδικασίες ψηφιοποίησης με ενίσχυση των υποδομών και αναβάθμιση των συστημάτων, δημιουργώντας νέες καινοτόμες υπηρεσίες όπως το My Ethniki που θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους στις υπηρεσίες με την εταιρεία, με νέα πρότυπα στην εμπειρία εξυπηρέτησης.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος:

-Βελτιώνονται, απλουστεύονται με ευκολότερη επικοινωνία και πιο φιλικές διαδικασίες προς τον χρήστη (agent portal CRM)

-Ετοιμάζονται καινοτομίες στα προϊόντα της εταιρείας, με περισσότερες παροχές και βελτίωση της σχέσης ποιότητας και τιμής

-Δίνουμε έμφαση στη πολυκαναλική διαμεσολάβηση, με ιδιαίτερη όμως στήριξη στο εταιρικό δίκτυο και έμφαση στην ανάπτυξη του, την εξυπηρέτηση και τη μεγέθυνση του (Αναπτυξιακός Κανονισμός Πωλήσεων)

-Για το διοικητικό προσωπικό, έρχονται βελτιώσεις στο λειτουργικό μοντέλο με περισσότερες δυνατότητες, με έμφαση στο κοινό στόχο και δημιουργία νέας κουλτούρας που ανταμείβει τη προσπάθεια, τη πρωτοβουλία και το αποτέλεσμα.

Η δοκιμασία στην ασφαλιστική αγορά και τα 865 εκατ. ευρώ

Μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής υπογράμμισε πως όλα αυτά τα χρόνια οι προκλήσεις ήταν μεγάλες, ωστόσο η κερδοφορία της Εθνικής Ασφαλιστικής – και εν μέσω των δύσκολων χρόνων της οικονομικής κρίσης – υπήρξε σταθερά και αδιάληπτα θετική.

«Τα τελευταία 10,5 χρόνια (στοιχεία 6μηνου) η Εθνική Ασφαλιστική σημείωσε πάνω από 865 εκατ. ευρώ προ φόρων κέρδη. Η κεφαλαιακή επάρκεια παραμένει υψηλή – και ακόμη υψηλότερη από τη στιγμή που εφαρμόστηκε το Solvency II το 2016. Όλοι οι – παραπάνω – δείκτες τοποθετούν την εταιρεία στη 1η θέση στην Ελλάδα», τόνισε.

«Το ποτήρι είναι γεμάτο με την αυτοπεποίθηση που μας δίνει η ιστορική μας διαδρομή, οι βαθιές αξίες μας για τον άνθρωπο, το ήθος, η δικαιοσύνη, η τιμιότητα και η ακεραιότητα αρχές που διέπουν όλη τη διοικητική ομάδα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, στέλνοντας το μήνυμα προς τους Συνεργάτες για την κατάκτηση της κορυφής.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*