Τ. Ηλιακόπουλος: Οι 3 μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην αγορά και οι 4 προκλήσεις του μέλλοντος

Είναι εύκολο κανείς να επισημάνει τις αλλαγές που έχουν πράγματι συντελεστεί στην ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια, εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, πανδημίας και τεχνολογικής εξέλιξης;

Η οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι ίδιοι οι άνθρωποι έγιναν πιο δυνατοί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Τάσο Ηλιακόπουλο, ο οποίος σταχυολόγησε τα βασικά σημεία και τις αλλαγές που έλαβαν χώρα τη τελευταία 5ετία.

Υπενθύμισε δε τι είχε ειπωθεί στην εκδήλωση της εταιρείας το – μακρινό πλέον – 2017. Όπως είχε ειπωθεί τότε:

-Η επιτυχία θα έρθει μέσα από τους όγκους, είτε μιλάμε για ασφαλιστικές εταιρείες, είτε για ασφαλιστική διαμεσολάβηση (κατάστημα, συνεργάτες, πρακτορεία κ.α). Εδώ και 1-2 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά deals που δημιουργούν πολύ μεγάλους όγκους στην αγορά.

-Τα πάντα θα γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου. Σήμερα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, και ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι συμβαίνει σε τομείς όπως ο Δημόσιος Τομέας

-Το μέλλον στον ασφαλιστικό κλάδο δεν είναι μόνο οι Ασφάλειες αλλά και οι Ασφάλειες + Υπηρεσίες. Σήμερα, όλοι μιλούν για αυτό, μιλώντας για Οικοσυστήματα

διαβάστε επίσης: Γ. Καντώρος: Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο», οι νέες προκλήσεις και τα θετικά για την αγορά

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Ηλιακόπουλο 4 είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις του μέλλοντος στην αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών:

-Τι θα συμβεί με τις direct πωλήσεις;

“Το direct σαν έννοια μας κυνηγάει εδώ και 30 χρόνια. Η αλήθεια είναι όμως πως κατέχει μόλις το 11% στην Ε.Ε σε επίπεδο Γενικών Πωλήσεων, ενώ κατέχει μονοψήφιο ποσοστό μερίδίου αγοράς σε Υγεία. Η απήχηση εστιάζεται κυρίως σε Κλάδο αυτοκινήτου και Ταξιδιωτική Ασφάλιση. Οι direct πωλήσεις θα υπάρχουν αλλά σε πολύ συγκεκριμένες αγορές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

-Που βρίσκονται οι ευκαιρίες σήμερα; 

Απαντώντας στο παραπάνω ερώτημα ο κ. Ηλιακόπουλος υπενθύμισε πως η αγορά το 2010 είχε παραγωγή 4,8 δισ. ευρώ παραγωγή με το Αυτοκίνητο να διατηρεί παραγωγή 2 δισ. ευρώ.

Το 2020, η αγορά συνολικά σημειώνει παραγωγή 4,3 δισ. με το Αυτοκίνητο να έχει πέσει στο 1 δισ. ευρώ. Άλλες όμως είναι οι αγορές που θα αναπτυχθούν και η Interamerican έχει ήδη παρουσία, σύμφωνα με τον κ. Ηλιακόπουλο: Υγεία, corporate ασφαλίσεις, Ζωή, Γενικές Λοιπές Ασφάλειες και άλλες νεότερες όπως Εγγυήσεις, Αγροτικές Ασφαλίσεις κλπ.

-Η τεχνολογία θα είναι σύμμαχος; 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τεχνολογία κάνει άλματα, αλλάζει ραγδαία. Κατήργησε τα γεωγραφικά όρια στην εργασία. Την ίδια ώρα, δίνει τεράστιες δυνατότητες προβολής, ενώ προσφέρει εργαλεία άμεσης εξυπηρέτησης του πελάτη κ.α

“Είναι απόφαση δική μας για το πως η τεχνολογία θα είναι πραγματικός σύμμαχος”, τόνισε.

-Γιατί τελικά πετυχαίνουμε; 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιακόπουλος ο κύριος λόγος επιτυχίας των ασφαλιστών είναι ότι καταφέρνουν να καλύψουν τους φόβους των πελατών να πάρουν μια τόσο σημαντική απόφαση για το μέλλον και τη ζωή του.

“Ο πελάτης μας θέλει εμάς, ο πελάτης θέλει σύμβουλο, τη φυσική επαφή ώστε να αποφασίσει κάτι σύνθετο και σημαντικό για τη ζωή του. Δεν είμαστε απλοί ασφαλιστές, είμαστε ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Βάιος Κρόκος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*