ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ

Εθνική Ασφαλιστική: Νέα εποχή με διεθνή απήχηση και επίκεντρο τον άνθρωπο – το μήνυμα Κωνσταντά

Μια νέα λαμπρή πορεία ξεκινάει για την ιστορική ασφαλιστική της χώρας, Εθνική Ασφαλιστική, μετά και την επίσημη εξαγοράς της από το CVC Capital.

Πρόκειται για μια συμφωνία με διεθνές αντίκτυπο και προεκτάσεις τόσο για τον κλάδο όσο και την ελληνική οικονομία, προσδίδοντας συνάμα πολλαπλά οφέλη: για την Εθνική Τράπεζα, τη διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αποτελεί μια έμπρακτη “ψήφο εμπιστοσύνης” στην εταιρεία όσο και στην ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική της.

Την ίδια ώρα, η εμπειρία, η τεχνογνωσία, το ιστορικό brand της Εθνικής Ασφαλιστικής και η συνένωση δυνάμεων με τον νέο ισχυρό μέτοχο δημιουργούν ισχυρές προσδοκίες για την νέα εποχή που φιλοδοξεί να χαράξει η εταιρεία.

Πόσο μάλλον, όταν και σε καιρούς πρωτόγνωρης αβεβαιότητας – τα τελευταία δυο χρόνια τουλάχιστον – η Εθνική Ασφαλιστική απέδειξε έμπρακτα τη δυναμική της, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση μεγεθών.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Σταύρος Κωνσταντάς στέλνει το δικό του μήνυμα ενότητας και ανάπτυξης για την εταιρεία που υπήρξε όλες αυτές τις δεκαετίες άμεσα συνυφασμένη με τη πορεία της ελληνικής οικονομίας, με τη πρόοδο της κοινωνίας, του ίδιου του Κράτους και φυσικά της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς.

Τώρα, το μέλλον φαντάζει ακόμη πιο ευοίωνο μ’ ένα εμπροσθοβαρές επενδυτικό σχέδιο που θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον, διατηρώντας πάντα τον άνθρωπο στο κέντρο της στρατηγικής.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντάς, στόχος είναι η δημιουργία μιας εταιρείας – προτύπου σε επίπεδο βέλτιστων πρακτικών και ποιότητας εργασιακού περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο

Αναλυτικά η ανακοίνωση του CEO Σταύρου Κωνσταντά προς τους συναδέλφους της εταιρείας:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθηση ευθύνης επικοινωνώ ξανά μαζί σας, αυτή τη φορά σε μία ιστορική στιγμή για την Εταιρεία μας: Στις 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά και η μεταβίβαση των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής, από την Εθνική Τράπεζα στη CVC Capital Partners.

Η Πρώτη ασφαλιστική, η Εταιρεία που βρέθηκε δίπλα στην Ελλάδα σε κάθε μικρό ή μεγάλο Εθνικό εγχείρημά της με την ολοκλήρωση της επενδυτικής συμφωνίας, γύρισε σελίδα και πλέον αναλαμβάνει την θέση της στο μέλλον.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης, τόσο στην βαθιά αξία του ονόματος της Εθνικής Ασφαλιστικής για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι, όσο και στην ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική μας.

Με την ένωση δυνάμεων, με νέο Μέτοχο και με πρόσβαση σε νέα επενδυτικά κεφάλαια, πλέον έχουμε τις κατάλληλές προϋποθέσεις και τα στρατηγικά εργαλεία στα χέρια μας για να ξεπεράσουμε την εποχή μας και να την οδηγήσουμε.

Γνωρίζω καλά ότι τα τελευταία δύο χρόνια κληθήκαμε όλοι να λειτουργήσουμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Η ασφάλεια και η Υγεία βρέθηκαν στο επίκεντρο, μα περισσότερο από όλους δοκιμάστηκε η αντοχή μας και η ικανότητα προσαρμογής μας στις νέες συνθήκες. Για εμάς στην Εθνική Ασφαλιστική, εκτός της πίεσης που δημιούργησε ο Covid -19 υπήρχε και η επιπρόσθετη αβεβαιότητα που δημιούργησε η διαδικασία αλλαγής μετόχου. Το αναγνωρίζω και το καταλαβαίνω και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το πώς ανταποκριθήκαμε ως Οργανισμός. Αξίζουν συγχαρητήρια σε καθεμία και σε καθένα από εσάς- χωρίς καμία διάκριση

– τόσο στα Κεντρικά Γραφεία όσο και στα Καταστήματα μας.

Από αυτό διδαχθήκαμε ότι η ασφάλειά μας είναι να μπορούμε να αλλάζουμε. Και αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με Διοικητική Ομάδα που αναγνωρίζει την αξία και την ανταμείβει, με ανθρώπους υπερήφανους και ικανοποιημένους από την εργασία τους.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τον διαρκώς εξελισσόμενο ανταγωνισμό, να επιταχύνουμε τον ψηφιακό και Εταιρικό μετασχηματισμό, να αναπτύξουμε το ταλέντο και τις δεξιότητες των ανθρώπων μας, να τους προσφέρουμε νέες ευκαιρίες – προς όλους ανεξαιρέτως – στην κοινή προσπάθεια να παρέχουμε ακόμα καλύτερες ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Μα πριν απ’ όλα, καλούμαστε να τους ακούσουμε. Οι απόψεις και οι ιδέες από όσους μοχθούν καθημερινά είναι ο θησαυρός γνώσης που πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε σωστά. Στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουμε έναν διάλογο για τα καταρχήν στρατηγικά σχέδια της Εταιρίας, καθώς και για όσα μας απασχολούν και όσα θα πρέπει να αλλάξουμε για να κάνουμε το εργασιακό περιβάλλον μας καλύτερο.

Το τελευταίο διάστημα ήδη εργαζόμαστε μεθοδικά για ένα εμπροσθοβαρές επενδυτικό σχέδιο που θα συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον, διατηρώντας πάντα τον άνθρωπο στο κέντρο της στρατηγικής μας και για να κάνουμε την εταιρεία μας αντάξια των επιθυμιών μας. Παράλληλα, προετοιμάζουμε καμπάνια εξωστρέφειας και ισχυροποίησης της εταιρικής μας φήμης, με την αυτοπεποίθηση που μας προσφέρει η γνώση και το ταλέντο των ανθρώπων μας.

Περπατάμε ήδη στις σελίδες της νέας ιστορίας μας και του μέλλοντος μας.

Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλετε την Εταιρία.

Η δέσμευση μου για το νέο κεφάλαιο της Ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστική είναι ότι θα εργαστούμε Ομαδικά για να δημιουργήσουμε μια Εταιρία στα πρότυπα των καλύτερων Εταιριών του Κλάδου διεθνώς, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου να αναφέρεται η Εθνική Ασφαλιστική ως μέτρο βέλτιστων Πρακτικών και ποιότητας εργασιακού περιβάλλοντος σε διεθνές επίπεδο.

Η υπόσχεσή μου προς όλους είναι ότι η νέα σελίδα στην ιστορία μας θα είναι και νέα σελίδα προσωπικής ευημερίας. Θα συνεχίσουμε να μοχθούμε για την δουλειά που αγαπάμε, παρέχοντας αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς σε εκατομμύρια ασφαλισμένους που μας εμπιστεύονται και θα μας εμπιστευτούν στο μέλλον, φροντίζοντας καθημερινά τις ανάγκες τους.

Σταύρος Κωνσταντάς

Διευθύνων Σύμβουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*