Ιωσήφ Παπαδογιάννης, ALPHA TRUST: Κομβική η επαγγελματική διαχείριση στα ΤΕΑ

H Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTSσε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr διοργανώνουν το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο διεξάγεται σήμερα για δεύτερη μέρα, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων του ethosGROUP.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση έκανε ο κ. Ιωσήφ Παπαδογιάννης Διευθυντής Επενδύσεων και μέλος Δ.Σ. της ALPHA TRUST με τίτλο «Η σημασία της επαγγελματικής διαχείρισης στα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης».

Πριν ξεκινήσει την παρουσίαση, τόνισε: Είναι σήμερα μία καλή συγκυρία, καθώς βρισκόμαστε σε φάση ανάπτυξης του θεσμού των Επαγγελματικών Ταμείων, τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα, αλλά η οικονομία έχει ανάγκη για επενδύσεις.

“Πρέπει να δώσουμε σημασία και να δούμε την γενικότερη εικόνα, τον ρόλο των ΤΕΑ στις τοπικές κοινωνίες, την οικονομία, την ανάπτυξη, ώστε να διαφωτιστούμε. Τα Ταμεία συνδράμουν στον ενάρετο κύκλο της απασχόλησης, σύνταξης κτλ. Έχουμε έναν δημοσιονομικό τομέα που δεν πρέπει να επεκτείνεται στις δαπάνες” ανέφερε.

Η επαγγελματική διαχείριση είναι:

  • Θεσμικά Απαραίτητη
  • Λειτουργικά Χρήσιμη
  • Τα μέλη της ΕΘΕ διαθέτουν✓ Ευελιξία ✓ Εμπειρία ✓ Ικανότητα
  • Διασφαλίζουν τη Διαχειριστική Συνέπεια και Συνέχεια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*