Το α’ εξάμηνο του 2022 ολοκληρώνεται το deal NN – MetLife, συμφώνησε η Κομισιόν

Το “πράσινο φως” για την απόκτηση των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα από την NN άναψε με απόφαση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σχετική άδεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε το NN Group και για τις δραστηριότητες στη Πολωνία.

Ειδικότερα, το ΝΝ Group ανακοίνωσε ότι έλαβε έγκριση από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προχωρήσει στην απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα και την Πολωνία.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόθεση απόκτησης της MetLife ανακοινώθηκε στις 5 Ιουλίου 2021.

Η απόκτηση αυτή θα ενδυναμώσει την τρέχουσα ηγετική θέση της ΝΝ στην αγορά ζωής και συντάξεων στην Πολωνία και θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα.

Αναμονή για την Εποπτική Αρχή στην Ελλάδα

Όπως εξηγεί ο ολλανδικός όμιλος, κατόπιν της σημερινής έγκρισης και στο πλαίσιο των ισχυουσών προϋποθέσεων ολοκλήρωσης της συναλλαγής, το NN Group προσδοκά να λάβει επίσης την έγκριση των πολωνικών και ελληνικών Εποπτικών Αρχών.

Η ολοκλήρωση της απόκτησης των πολωνικών και των ελληνικών εταιριών της MetLife ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες καθώς οι διαδικασίες εποπτικών εγκρίσεων είναι διακριτές. Ωστόσο όλες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022.

Πως αλλάζει ο χάρτης στην αγορά

Σημειώνεται πως με την εν λόγω συμφωνία, η ΝΝ καθίσταται η κορυφαία ασφαλιστική Ζωής στην χώρα με μερίδιο αγοράς στο 18% και 31% στον κλάδο Ζωής και Υγείας. Παράλληλα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ομαδικά προγράμματα υγείας και επένδυσης και θα επεκτείνει το ελκυστικό χαρτοφυλάκιο υγείας και ατυχημάτων που διαθέτει ήδη στην Ελλάδα.

Η σημασία της συμφωνίας για τη πορεία της NN στις δραστηριότητες της στη χώρα είναι σημαντική σε πρακτικό και επικοινωνιακό επίπεδο επίσης, αν αναλογιστεί κανείς πως η MetLife δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1964 και υπήρξε από τις εταιρείες που καθιέρωσαν τον θεσμό της ασφάλειας Ζωής στη χώρα μας. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα ευέλικτων ατομικών και ομαδικών Ασφαλιστικών Προγραμμάτων, καλύπτει αποτελεσματικά τους κλάδους Ζωής, Προσωπικών Ατυχημάτων, Υγείας και Συνταξιοδότησης

Την ίδια ώρα, η συμφωνία περιλαμβάνει ένα δίκτυο με περισσότερους από 400 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, προσθέτοντας έτσι πάνω από 50% δυναμικό στο υφιστάμενο δίκτυό της, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες διανομής της, προσθέτοντας επιπλέον κανάλια απευθείας διανομής και μεσιτών.

διαβάστε: Στα χέρια της NN η MetLife Ελλάδος

επίσης: ΝΝ Hellas: Ενισχύεται με 300.000 πελάτες και 400 Συνεργάτες από τη MetLife

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*