Τρ. Λυσιμάχου στο iifo21: Δεν έχουν τελειώσει οι εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στην ασφαλιστική αγορά υποστήριξε ο Σύμβουλος Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου στο Insurance Intermediaries Forum 2021.

Στις μεγάλες αλλαγές που διαμορφώνονται ήδη στην ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα με καταλύτες, τις τρεις μεγάλες εξαγορές στον κλάδο και την επιτάχυνση της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών λόγω της πανδημίας, στάθηκε ιδιαίτερα ο κ. Λυσιμάχου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η ατάκα του κ. Λυσιμάχου ο οποίος αναπτύσσοντας τις σκέψεις του στο πρώτο πάνελ του Συνεδρίου Insurance Intermediaries Forum 2021 για τις εξελίξεις στην αγορά είπε: «Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα».

Ο κ. Λυσιμάχου αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στον κλάδο όπως:

*Η ψηφιοποίηση

*Η δημιουργία ευκαιριών για τους διαμεσολαβούντες με τις νέες δυνατότητες που ανοίγονται

*Οι ευκαιρίες για ανάπτυξη της ασφαλισιμότητας στο καταναλωτικό κοινό

*Οι ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη που δημιουργούν οι επενδύσεις των αποθεματικών

*Οι δυνατότητες από την αύξηση της παραγωγής για βελτιωμένες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές και ενίσχυση της αγοράς

Σύμφωνα με τον κ. Λυσιμάχου οι εξαγορές καταρχήν συνδέονται με τις τράπεζες οι οποίες δεν έχουν ακόμα αναδείξει τις δυνατότητές τους, ενώ οι επενδυτές προσβλέπουν σε αποδόσεις από τις εξαγορές τους. Ειδικότερα η εξαγορά της Met Life όμως είπε ο κ. Λυσιμάχου καταδεικνύει τα περιθώρια ανάπτυξης στις κλάδο ζωής αλλά και τις αλλαγές που έρχονται τόσο στα ασφαλιστικά προϊόντα που θα εισέλθουν στην αγορά, όσο και στους τρόπους πώλησης.

Οι καταναλωτές θα έχουν επίσης όφελος, πρόσθεσε ο κ. Λυσιμάχου, από την καλύτερη κάλυψη που θα έχουν μέσω βελτιωμένων προϊόντων, από το καλύτερο σέρβις και από τις ανταγωνιστικές τιμές.

Αυτά είπε, «θα ωθήσουν το σύνολο της αγοράς και θα ανοίξουν το δρόμο για νέες εξαγορές στον κλάδο».

Ειδικότερα για το θέμα του bancassurance, ο κ. Λυσιμάχου στάθηκε στο ζήτημα της εκμετάλλευσης του μεγάλου και οργανωμένου δικτύου που έχουν οι τράπεζες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς μεγάλες επενδύσεις οι οποίες περιορίζονται στην εκπαίδευση, τις διαδικασίες και τον αυτοματισμό, ενώ υπάρχουν και τα ειδικευμένα call centers.

Για τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία ο κ. Λυσιμάχου είπε ότι οι επαφές και οι συναντήσεις θα συνεχιστούν, ενώ τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε επίσης και τα περιβαλλοντικά θέματα φέρνοντας την τάση για το ESG. Κατά τη γνώμη του το ESG βοηθάει τον κλάδο, αναδεικνύοντας κινδύνους που πρέπει να καλυφθούν.

Ο κ. Λυσιμάχου δήλωσε αισιόδοξος για τον κλάδο και συνολικά εκτιμώντας ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης που αποκαλύπτουν άλλωστε και τα στατιστικά μεγέθη στην οικονομία.

Κορυφαία στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς ανοίγουν τα χαρτιά τους στο Insurance Intermediaries Forum 2021

Νικόλαος Α. Μακρόπουλος: Διακεκριμένος Ηγέτης στην ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*