Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές: Πώς θα πείσετε τον πελάτη να αποταμιεύσει;

της Ελενας Ερμείδου

Το ψαλίδισμα στις συντάξεις που δίνει το κράτος δεν έχει φτάσει στο τέλος του. Οι περικοπές, όπως προβλέπεται από όσα έχουν υπογραφεί θα συνεχιστούν. Παράλληλα το κράτος καθυστερεί να βγάλει συντάξεις. Ενίοτε καθυστερεί και τις καταβολές των.

Οι πολίτες, οι ασφαλισμένοι, που λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος και μόνο, ήρθε η στιγμή και κατάλαβαν ότι ο κρατικός μηχανισμός των ” free delivery”  συντάξεων ήταν  να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ολίγων, συνεχίζει εν πολλοίς με αυτόν τον τρόπο και παρά την εποπτεία των Θεσμών. Οι νεότεροι, οι ήδη εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα γνωρίζουν ότι ουκ έχειν να λαμβάνεις παρά του μη έχοντος. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που τελευταία μαζικά προσλαμβάνονται στο δημόσιο από την κυβέρνηση που μπορεί να πιστεύουν ότι διασφαλίστηκε το μέλλον τους, αλλά έχουν και κάποιους ενδοιασμούς.

Το επόμενο βήμα για την ιδιωτική ασφάλιση και ιδιαίτερα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση που κατέχει άριστα το θέμα, δεν είναι τίποτα άλλο, από το να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη της ιδιωτικής σύνταξης.

Πώς θα γίνει αυτό σήμερα, μπορείτε να πείσετε ;

Πώς μπορείτε να πείσετε τον πολίτη να αγοράσει ασφάλιση, ή να επενδύσει τα χρήματα του στο μέλλον, όταν μάλιστα ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει ότι το πορτοφόλι του διαθέτει λίγο χρήμα και τα περισσότερα εξ’ αυτών πάνε στην φορολογία ώστε το κράτος να προσλαμβάνει, να σπαταλά ή να διαχειρίζεται με λάθος τρόπο τους πόρους;  Και όπως είδαμε τελευταία με την εισφορά αλληλεγγύης ή τον ΕΝΦΙΑ παράνομα, μέρος της επιβολής φόρων είναι παράνομο.

Προτάσεις

  • Ενημερώστε πρώτα από όλα με επιχειρήματα ότι η βασική σύνταξη που θα δίνει το κράτος θα είναι 360 ευρώ περίπου, με ένα ποσοστό συμπληρωματικό ανάλογα με τα χρόνια εργασίας.
  • Αρα, το επόμενο βήμα είναι ο πολίτης να κατανοήσει την ανάγκη για προγραμματισμό, το προσδιορισμό του εισοδήματος που επιθυμεί και έχει ανάγκη να λαμβάνει, πάνω  από την κοινωνική σύνταξη
  • Το αμέσως επόμενο βήμα είναι ο προσδιορισμός του κεφαλαίου, ώστε να είναι δυνατή η καταβολή του εισοδήματος και ο σχεδιασμός του πακέτου, των κινήτρων για την αποταμίευση.

Το σημείο αυτό είναι κρίσιμο, καθώς ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα πρέπει να είναι καλά ενημερωμένος, ώστε να προβάλλει στον πελάτη τις επιλογές αποταμίευσης που έχει και πως αυτές μπορεί να αξιοποιηθούν.

Ολες οι ασφαλιστικές διαθέτουν επενδυτικά – αποταμιευτικά προϊόντα. Ας βγουν μπρος να ενημερώσουν και αυτές τον κόσμο με πρακτικά παραδείγματα, όχι πομπώδεις τελετές, δεν τις κατανοεί ο απλός πολίτης, ούτε τις έχει ανάγκη σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο παράλληλα ενισχύουν και τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που τους φέρνει το χρήμα και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Και ας μην ξεχνάμε στην Ευρώπη υπάρχει και ο τέταρτος πυλώνας που προβλέπει το δημογραφικό πρόβλημα ενώ, εδώ και δύο χρόνια ετοιμάζεται σε συνεργασίας με τα κράτη – μέλη η Πανευρωπαϊκή Σύνταξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*